REZULTATI ANKETE

Ova je dama Kate Middleton uspjela preoteti titulu najpopularnije članice kraljevske obitelji

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 29.10.2020 17:30
  • Objavljeno 29.10.2020 u 16:58
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što je prema glasovima fanova proteklih godina nosila titulu najpopularnijeg člana britanske kraljevske obitelji, vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, prema novoj anketi platforme YouGov Royal više nije na 'tronu'

Prema spomenutoj anketi provedenoj u siječnju,ožujku i listopadu, najviše glasova dobila je kraljica Elizabeta, a na drugo mjesto omiljenih članova britanske monarhije smjestio se princ William. Njegova supruga Kate Middleton sa 76 posto glasova fanova postala je trećom najomiljenijom članicom britanske kraljevske obitelji.

  • +3

Kate Middleton i princ William mijese kruh

Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako otkriva anketa platforme YouGov Royal, u odnosu na ožujak princu Philipu narasla je popularnost, a vjeruje se kako je kraljica Elizabeta titulu najomiljenije članice britanske kraljevske obitelji ostvarila zahvaljujuči obraćanju naciji i javnoj zahvali svim radnicima koji ulažu napore u obrani od pandemije koronavirusa.

Rejting njezinog sina, princa Charlesa, ostao je netaknut, dok je njegova supruga Camilla imala očekivano slabiji rezultat u provedenoj anketi, a koja je ukazala i na pad popularnosti odbjeglog kraljevskog para, princa Harryja i Meghan Markle.

Princ Harry i Meghan Markle

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tako je rejting vojvode od Sussexa koji je u listopadu prošle godine iznosio 71 posto, pa odmah nakon objave da se povlači iz obitelji na 55 posto, a omiljenost njegove supruge srozala se s 55 na 38 posto.

Najgori na popisu, po svemu sudeći, najomraženiji član britanske kraljevske obitelji postao je princ Andrew koji je nakon skandala zbog prijateljstva s milijarderom Jeffreyjem Epsteinom odstupio s kraljevskih dužnosti. U provedenoj anketi princa Andrewa podržalo je tek sedam posto ispitanih.

  • +8
  • +5

Princ Andrew

Izvor: EPA / Autor: YONHAP