OD 1. DO 5. KOLOVOZA

Otvoren Ferragosto JAM festival: Uz duplo Hladno pivo i Krankšvester

02.08.2018 u 15:27

Bionic
Reading

Nastupima Hladnog piva i Krankšvestera sinoć je na Orahovačkom jezeru otvoreno 11. izdanje najvećeg slavonskog glazbenog festivala, Ferragosto JAM-a. U jeku turističke sezone, od 1. do 5. kolovoza iskusne velike domaće i regionalne zvijezde, dragulji alternativne scene i nabrijana DJ postava rasporedit će se na čak pet festivalskih pozornica smještenih podno Papuka

Darko Rundek, Hladno pivo, Let 3, Jinx, TBF, PipsChips&VideoClips, Tram 11, Zabranjeno pušenje i mnogi drugi samo su dio lineupa kojeg čini više od 40 izvođača. Popularno okupljalište mladih osim glazbenog programa privlači atmosferom neopterećene zabave u prirodi, pa na porciju kampiranja, roštiljanja i druženja uz jezero stiže čak 15 tisuća mladih iz cijele regije, stoji u najavi.

ČETVRTAK, 2. KOLOVOZA

Na Addiko Piknik Stage penju se bezvremenski rockeri Zabranjeno pušenje kao i fantastični pop divovi Jinx. Zagrebački street punkeri Šank, hip hop atrakcija High5, žestoki rockeri Killed A Fox i Rens Argoa, kao i instrumentalni trio Sfumato dobitna su kombinacija drugog festivalskog dana na glavnoj pozornici. Četvrtak će zaokružiti kralj tuluma Kneža na Dance Hard pozornici.

PETAK, 3. KOLOVOZA

Petak na Ferragostu u pogon stavlja i preostale festivalske pozornice. Na glavnoj će vladati legendarni Darko Rundek i EKIPA u svom specijalnom setu Apocalypso Now, splitska hip hop institucija TBF te zagrebački maheri Bolesna braća, a dobro će ju zatresti i zagrebačka rock sila She Loves Pablo i himnični punkeri Mašinko. Prethodit će im emo macho pop senzacija Svemirko i svježi retro rockeri Paul The Walrus. Izštekani stage donosi dnevne, akustične svirke talentiranih autora – Maje Posavec, Bojane Vunturišević i J.R. Augusta, a na istoj lokaciji bit će izvedena i Stokina hit monodrama „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“. Na čuvenom #DobroJutro Stageu vrtit će DJ-evi Oliver, Zembo i D'noiz, a svoj nastup najavljuje i popularni reper Stoka. Silent Stage, kao najtiša pozornica za najjače plesanje uz raznolik glazbeni odabir, pod ravnanjem je trojca Kneža, Mario i Omer.

SUBOTA, 4. KOLOVOZA

Glavnu Addiko Piknik pozornicu u subotu će otvoriti osebujni Knutov Kofer i novi zagrebački hibrid rocka i rapa Bruto Geto, a atmosferu će dizati i magnetno privlačni osječki punk rock veterani Gužva u 16-ercu te tuzlanska MC carica Sassja. Pravi festivalski spektakl obećavaju punokrvni rockeri Let 3 i PipsChips&Videoclips te briljatna imena hip hopa Tram 11 i Bad Copy. Na Izštekanom Stageu vladat će ženski vokali – eksperimentalni duo Playground Hustle, sanjivi Mangroove i diva Zdenka Kovačiček. Party subotu spremaju i na #DobroJutro Stageu kojeg će obilježiti DJ-evi Fixsell, Sugar Lobby, Babilonska i hipnotizirajući electro jazz virtuozi Chui. Zadnje zakucavanje sa Silent Stagea donosi provjerena postava u sastavu Kneža, Mario i Omer. DJ program trajat će do ranih jutarnjih sati.