IVANA BRKIĆ TOMLJENOVIĆ

Otkriveno tko će umjesto Jelene Pajić Ćulibrk voditi RTL Danas

10.07.2023 u 17:09

Bionic
Reading

Iskusna reporterka i urednica Ivana Brkić Tomljenović pridružila se voditeljskoj ekipi središnje informativne emisije RTL Danas

Ivana Brkić Tomljenović novo je voditeljsko pojačanje središnje informativne emisije RTL Danas, a gledatelji će je moći pratiti već danas od 19 sati. Vrsna reporterka i dnevna urednica RTL-a Danas, kako poručuju u priopćenju s te televizije, veseli se novoj stranici u karijeri.

Ivana Brkić Tomljenović u ulozi dnevne urednice RTL-a Danas radi proteklih godinu i pol dana, a voditeljski izazov iznimno je veseli i donosi joj još jednu vrijednu i novu perspektivu medijskog posla.

'Kada sam počela uređivati RTL Danas, bio je to veliki, zahtjevan zalogaj u kojem mi je pomoglo moje iskustvo s terena, ali i velika pomoć kolega. Sve ono što sam kroz karijeru prošla, unijela sam i u urednički posao. Imam podršku nadređenih koji me vide i u voditeljskoj ulozi, pa se nadam da ću opravdati povjerenje', otkrila je Brkić Tomljenović.

Ivana Brkić Tomljenović Izvor: Promo fotografije / Autor: MAJA BOTA

Iako je niz godina provela pred kamerom kao reporterka, uzbuđenje pred novi izazov nije izostalo. 'Odradila sam brojna javljanja uživo, intervjue i studijske emisije, ali do sada nikad nisam vodila središnju informativnu emisiju na nacionalnoj televiziji. Puno mi je, stoga, značila pomoć kolegica i kolega, koji iza sebe imaju godine iskustva, ali i naše Dunje - fonetičarke i lektorice, kojoj se od srca zahvaljujem', jasna je nova voditeljica RTL-a Danas.

Povjerenje gledatelja Ivani je oduvijek iznimno je važno, upravo ono prioritet joj je i u njezinoj uredničkoj ulozi. 'Svaki dan je nova utakmica iz koje kao rezultat izlazi pouzdan informativni program. Naši gledatelji znaju da će svakog dana u 19 sati na RTL-u dobiti provjerene i objektivne informacije, ali i analize. Većinu vijesti dana već su pročitali po portalima. Naš je posao donijeti korak više', kaže prekaljena urednica i reporterka.

I nakon dva desetljeća rada u medijima, Ivana Brkić Tomljenović ističe važnost nadogradnje vlastitih znanja i vještina, a voditeljska uloga u RTL-u Danas upravo je to! 'To je izuzetno važno, kada pomislite da znate sve - baš tada se greške najčešće događaju. U redakciji često raspravljamo o temama, ponekad i žustro, ali smatram da više glava ipak zna više od jedne. Puno novih stvari učim i od najmlađih kolega, a zauzvrat se ja njima trudim prenijeti svoje iskustvo', zaključila je Brkić Tomljenović. Njezino iskustvo generacijama koje dolaze od neprocjenjive je važnosti.

Ivana Brkić Tomljenović diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a kasnije je završila i Akademiju za politički razvoj. Novinarsku karijeru započela je na Obiteljskom radiju, a nakon toga su uslijedili brojni televizijski angažmani, tijekom kojih se isprofilirala kao cijenjena novinarka i reporterka. Kada se prije godinu i pol dana vratila na RTL, odakle je i krenula njezina respektabilna medijska karijera, Ivana radi kao dnevna urednica središnje informativne emisije RTL-a.