veže ih zajednička povijest

Od kolega na fakultetu do glavnih uloga u RTL-ovoj seriji

23.06.2023 u 16:11

Bionic
Reading

Glumci Tea Šimić i Marko Braić ponijet će naslovne uloge u novoj dramskoj seriji 'San snova', no ove mlade glumce veže zajednička povijest koja seže i puno duže od druženja na setu

Gledatelje RTL-a ove jeseni očekuje prava televizijska poslastica, dramska serija 'San snova', prepuna humora, drame i zavrzlama, u priči o ljubavi, obitelji, strasti, nekretninama, ali i o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu.

Nova serija stiže iz pera sjajnog i mnogo puta hvaljenog tima autora – Mirne Miličić, Vlade Bulića i Gorana Rukavine. Okupljena glumačka postava uistinu je fantastična, a tu su, između ostalih glumačke legende poput Emira Hadžihafizbegovića, Frane Lasića, Žarka Radića i Slavena Knezovića, tu su i sjajni Zlatan Zuhrić, Mila Elegović te talentirani mladi glumci Arija Rizvić, Nadia Cvitanović, Josip Brakus, Tea Šimić i Marko Braić.

A upravo su Tea Šimić i Marko Braić, koji će u RTL-voj seriji ponijeti jedne od glavnih uloga, činili i dio glumačke ekipe koja se nakratko iz zagrebačkog Jadran filma preselila na set u grad podno Biokova, Makarsku, kako bi snimili dio scena. Makarska je, naime, poslužila kao odlična kulisa za mjesto Kamen, iz kojeg glavni protagonisti serije vuku svoje korijene.

32-godišnji Braić već se nametnuo kao jedno od najistaknutijih mladih lica na domaćoj glumačkoj sceni, za 29-godišnju glumicu iz Gruda angažman u RTL-ovoj seriji bit će prva velika televizijska uloga.

Marko Braić u novoj RTL-ovoj seriji 'San snova' utjelovit će Alena Stošića, zvijezdu nogometnog kluba Croatia, pred kojim je transfer života u Španjolsku. Kada se u bizarnoj nesreći u rodnom Kamenu ozlijedi, mora početi ispočetka. Tridesete ga okrutno dočekaju, transfer propadne, a doživi i krah veze s nekadašnjom misicom Kristinom (Arija Rizvić). Iz grižnje savjesti, jer je upravo ona skrivila njegovu nesreću, mlada odvjetnica Maja Romić, koju će zaigrati Tea Šimić preuzima Alenov sudski proces s pohlepnom mu bivšom djevojkom.

I dok su se neki glumci na setu serije pri put upoznali, ovo dvoje talentiranih mladih glumaca, kako pričaju, veže neka zajednička povijest. 'Marko i ja se znamo od ranije! Studirali smo oboje u Sarajevu na Akademiji scenskih umjetnosti, iako nismo bili na istoj godini. Već smo bili par u jednoj seriji koju smo skupa snimali tako da mi nije nepoznato s njim radit', priča Tea.

'Teu s fakulteta pamtim kao jednu talentiranu glumicu, zaigranu, senzibilnu i šarenu', prisjeća se s osmijehom Marko te se šali, ''Dobro se razumijemo, što je najvažnije. Dijelimo dosta sličnih svjetonazora pa mi tako djela mog lika Alena ne može nakon snimanja uzeti za zlo'.

Atmosfera na setu, oboje ističu, zaista je sjajna te jedva čekaju da gledatelji vide prve kadrove serije već ove jeseni.

'Nisam nimalo dvojio oko ove uloge jer mi se automatski svidio lik. Ekipa je zaista fantastična, s brojnim kolegama sam već surađivao i zaista mi je zadovoljstvo da su nas spojili u ovom projektu. RTL je zaista okupio fantastičnu ekipu i ispred i iza kamere i nemoguće je onda taj svijet scenarista Mirne Miličić i Vlade Bulića ne prenijeti na neki dobar način', zadovoljno kaže Marko.

'Mislim da bi gledatelji trebali gledati seriju prvenstveno da se zabave, a zatim i da nauče neke vrijedne životne lekcije kroz odličan humor i živahne likove', zaključuje Tea.