nakon toliko godina

Otkriveni novi detalji o braku princeze Diane i princa Charlesa

23.03.2017 u 10:59

Bionic
Reading

Sally Bedell Smith jedina je osoba od povjerenja britanske kraljevske obitelji kada je riječ o biografijama pojedinih nasljednika. U najnovijoj biografiji princa Charlesa spisateljica je otkrila mnoge zanimljive detalje o bračnom životu omiljene britanske princeze i njezina supruga koje do sada još nisu bile poznate javnosti

U srpnju 1981., samo noć prije glamuroznog vjenčanja s princezom Dianom, princ Charles proveo je plačući, rastrgan zbog svojih osjećaja prema bivšoj djevojci, ujedno svojoj ljubavnici Camilli Parker-Bowles. Detalj je to otkriven u njegovoj novoj biografiji 'Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Impropable Life' koju je napisala Sally Bedell Smith.

Charles je osjećao pritisak zbog nametnutog vjenčanja s Dianom, osobito jer je imao jake osjećaje prema tada već udanoj Camilli. Priča o njih dvoje dobro je poznata. Camilla i princ Charles vezu su započeli 1971., nedugo nakon upoznavanja. Ono što se Charlesu sviđalo kod Camille njezina je prizemljenost, ljubav prema prirodi i to što nije bila zainteresirana za modu. Dijelili su i isti smisao za humor, a privuklo ga je i to što ga je uvijek slušala sa zanimanjem.

Unatoč sretnoj vezi, prekinuli su nakon što je Charles otputovao s Kraljevskom mornaricom 1973., a ona se ubrzo pomirila s Andrewom Parkerom-Bowlesom, s kojim se kasnije i vjenčala.

S Dianom je vezu započeo 1980., a zbog pritiska obitelji, osjećao je obavezu da se skrasi. Unatoč tome što je razlika među njima bila čak 13 godina, Diana je bila dobra partija po aristokratskim kriterijima. Unatoč tome, Charles nije žurio s vjenčanjem. No sve se promijenilo nakon što su novinari doznali da su Charles i Diana proveli dvije noći zajedno, to je nagnalo njegova oca princa Philipa da mu pošalje pismo u kojem mu je napisao kako je Dianina reputacija na klimavima nogama zbog te dvije noći i da mora odlučiti što će biti s njihovom vezom.

Charles je to shvatio kao naredbu da zaprosi Dianu, no jednostavno nije bio zaljubljen i spreman na to. Na kraju su se zaručili u veljači 1981., a samo šest mjeseci kasnije organizirano je vjenčanje stoljeća. Sve je trajalo do 1996., kada su se i službeno rastali.

Nesretna je u svemu bila i princeza Diana, a dokaz tome njezina su pisma upućena osobnoj tajnici koja su se pojavila u javnosti. Po pisanju Vanity Faira, u kolovozu 1981., u pismu Jane Parsons Diana je napisala: 'Medeni mjesec bio je odlična prilika da se napokon naspavam.'

Jedino što ju je učinilo sretnom bilo je rođenje princa Williama 1982. te dvije godine kasnije princa Harryja. Te godine kada je rodila Williama, Diana je samo dva tjedna kasnije proslavila 21. rođendan. 'Nikada nisam bila zbunjenija nego na svoj rođendan, kada su počeli pristizati telegrami i pokloni za moj rođendan, ali i Williamovo rođenje', napisala je Diana tajnici i otkrila kako je njezin prvorođeni sin primio čak 4.500 poklona, a ona je svakom pošiljatelju pismom zahvalila na svemu. Napisala je čak 24 tisuće zahvalnica.