RUTH WILSON

Otkriven pravi razlog zašto je glumica dala otkaz u jednoj od najpopularnijih serija današnjice

19.12.2019 u 14:38

Bionic
Reading

Više od godine dana obožavatelji Showtimeove serije 'Preljub' pitali su se zašto je njihova omiljena glumica i jedan od glavnih likova u istoj naprasno napustila hit seriju, a sada je napokon otkriveno što je doista dovelo do te njezine odluke

Kada je u ljeto 2018. gotovo preko noći Ruth Wilson napustila snimanje hit serije 'Preljub', iz radionice Showtimea, malo je reći da je javnost ostala u šoku zbog svega. Budući da joj je ugovor, kojeg je potpisala prije negoli je i započela snimanje 2015. godine, zabranjivao ikakve javne istupe i komentare na račun serije, osobito one negativne, magazin The Hollywood Reporter odlučio je istražiti pozadinu svega, pa je obavio mnogobrojne razgovore s ljudima koji su direktno ili indirektno uključeni u seriju.

Iako nitko od njih nije želio istupiti pod punim imenom i prezimenom, u strahu od mogućih posljedica, otkrivene su poprilične zanimljivosti. Naime, Ruth Wilson već je na samom početku bila upoznata s time da je ovdje riječ o 'drami za odrasle', zbog kojih je morala snimiti i neke scene golotinje, no, s vremenom je shvatila kako su u scenariju mnoge scene golotinje napisane samo kako bi dodatno privukle gledatelje, a ne zato što je to određena scena zahtijevala. Nekoliko osoba bilo je prisutno kada je Wilson pitala redatelje i producente 'zašto se ona mora vidjeti gola, ali ne i njezin partner u seriji', a kao posljedica tih njezinih pitanja tim ju je proglasio 'osobom s kojom je teško raditi'.

Prema izjavama očevidaca, za to inzistiranje na golotinji bila je za najzaslužnija izvršna producentica Sarah Treem, koja je glumce tjerala da se skinu iako su se zbog toga osjećali nelagodno, ali i unatoč tome što im u ugovoru nije stajalo da su to obvezni. 'Takve ideje bi očekivali od muškaraca i to negdje u 50-im godinama prošlog stoljeća, a ne od žene. Cijelo okruženje bilo je toksično i bilo je teško raditi tako.'

  • +6
Ruth Wilson Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Sama Treem, kada su je suočili s optužbama, iste demantira, tvrdeći da ona takvo što nikada ne bi rekla nekom glumcu. 'Ja nisam takva osoba. Ne volim manipulirati ljudima, a i oduvijek sam feministica', rekla je Sarah Treem tvrdeći kako je izrezala određene scene kako bi ugodila Ruth Wilson, ali i pregledala sve snimljeno prije negoli je pušteno u emitiranje.

Osim toga, izvori bliski seriji tvrde kako su snimanju često prisustvovale osobe koje nisu uopće tamo trebali biti, a sve je išlo toliko daleko da su se scene seksa bezbrižno vrtile na ekranima i izvan produkcijske sobe. Showtime, za svoju seriju 'Preljub', nije angažirao ni kordinatora za intimne scene, koji su inače prisutni na snimanjima serija i filmova, osobito otkako je nastupila #MeToo era, te da je isti zaposlen tek prošle sezone.

Ruth Wilson - Preljub Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A osim toga, još je jedan incident, koji se odigrao 20. rujna 2016., ubrzao odlazak Ruth Wilson iz serije. Naime, u to vrijeme u Montauku, u državi New York, u to su se vrijeme paralelno snimale serije 'Preljub' i 'Djevojke', te su se u jednoj večeri članovi ekipe i glumci zatekli u istom restoranu. Tamo je bio i izvršni producent Jeffrey Reiner koji je, prema izjavama očevidaca, bio poprilično alkoholiziran te je takav započeo razgovor s Jenni Konner i Lenom Dunham iz serije 'Djevojke'.

Reiner je navodno imao neukusne izjave na račun golotinje Lene Dunham u seriji te joj je rekao kako bi ona pokazala apsolutno sve pred kamerama, a potom joj je predložio da se sastane s Ruth Wilson i 'pojasni joj neke stvari i objasni joj da bi mogla pokazati svoje grudi, ili barem vaginu'.