BRITANKA O KOJOJ SE PRIČA

Tko je tajanstvena Ruth Wilson, zvijezda serije 'Preljub'?

27.11.2016 u 06:00

Bionic
Reading

Malo kome je u karijeri jedna ljubavna afera donijela toliko popularnosti kao 34-godišnji britanskoj glumici Ruth Wilson koju trenutno gledamo u novoj, trećoj sezoni američke serije 'Preljub' (The Affair) čiji su kreatori i scenaristi Izraelac Hagai Levi i zlatna koka američkih serijala, producentica i scenaristica Sarah Treem. Posljednjih godina Ruth je u svojoj zemlji nizala važna glumačka priznanja, jedna je od najupornijih u čuvanju svoje privatnosti i ljubavnih partnera, a jedan od njih bio je i njezin kolega Jude Law, a ni Jake Gyllenhaal koji je prošle godine s Ruth surađivao na Broadwayu nije ostao ravnodušan na karizmu ove izvanserijske glumice

'Kad sam čuo da će Ruth Wilson glumiti u 'Preljubu', rekoh: 'E, to će biti projekt u kojem vrijedi sudjelovati.' Gledao sam je dotad u londonskom Donmar Warehouse teatru u predstavi 'Tramvaj zvan čežnja', za koju je i nagrađena, i znate, malo je reći da sam bio pod dojmom njezine izvedbe. Bio sam i više od toga. Znao sam da će i u seriji dati finu dozu svoje glumačke otmjenosti. Zbog nje je za mene ova serija bila ponuda iz snova', objasnio je Dominic West svoju naklonost i poštovanje prema kolegici i partnerici u seriji 'The Affair'.

A Dominic je samo jedan u nizu njezinih glumačkih partnera koji bi, da ih se pita, zasigurno rekli istu stvar.  Ruth je vrlo zanimljiva glumica, žena s muškim smislom za humor, neopterećena izgledom, holivudskim laskanjima, osoba koju malo toga dotiče od svih suvišnih detalja koje donosi glumačka profesija. Kad su je nakon dodjele Zlatnih globusa novinari pitali što ju je majka naučila o ljepoti, poručila je da fizička ljepota u njezinoj kući nikad nije bila važna, važni su bili plemenitost, radišnost i upornost. Svaki uspjeh, ma koliko on laskav bio, Wilson uzima s dozom suzdržanosti. Iako je teška i vrlo škrta na riječima kad treba nešto reći o sebi, zanimljivo je obrazložila da joj je uloga konobarice koja se nakon smrti djeteta zaljubljuje u oženjenog profesora i pisca, tražeći u njemu bijeg od vlastite patnje, u 'Preljubu' jedna od najtežih u karijeri.

'Nakon prve sezone pitala sam se mogu li ja to više. Izbacila sam iz sebe sve što sam imala, napatila se, skinula do gola u svakom pogledu, što sam još mogla dati nakon toga?' pitala se. Znala se našaliti i na temu vatrenih ljubavnih scena s Westom. 'Tajna naše kemije, to su naši britanski korijeni', kaže. Prilikom pobjedničkog govora na dodjeli Zlatnih globusa, Dominic, s kojim se najviše zbližila na setu, opet je bio 'na tapetu': 'Dom, ljepšu stražnjicu u životu nisam vidjela. Ne vjeruj nikome tko kaže suprotno.'


Ruth Wilson, Maura Tierney, Joshua Jackson i Dominic West (8PICKBOX – PRELJUB © Showtime Networks Inc. All rights reserved)


PICKBOX – PRELJUB © Showtime Networks Inc. All rights reserved

A nije samo da ima karizmu, ima Wilson i obrazovanje te diplomu iz povijesti, nakon koje je tek upisala studij glume. Odrasla je u Ashfordu, gradiću u blizini Londona s velikim filmskim studijima, u obitelji investicijskog bankara, s trojicom braće. Sva trojica danas su oženjeni i imaju djecu, no Wilson ne vjeruje da će se jednog dana naći u istoj ulozi.

'Moj stil života ne bi mogao podnijeti jednu konvencionalnu vezu, uz moja česta putovanja teško da bi brak opstao, niti je to nešto čemu težim', kaže Wilson koja je svojom pojavom na sceni i nenametljivošću očarala i kolegu Judea Lawa. Njih dvoje kratko su bili u vezi 2012. tijekom suradnje na hvaljenoj kazališnoj predstavi 'Anna Christie'.


Jude i Ruth ostali su vrlo dobri prijatelji i nakon kratke ljubavne veze

Nagađalo se da je suradnja na setu s Joshuom Jacksonom prerasla u ljubav (Jackson joj glumi bivšeg muža u 'Preljubu'), no njih dvoje samo su dobri prijatelji koje vole zajedno provoditi vrijeme nakon snimanja. Prije nekoliko mjeseci snimljeni su u njujorškom restoranu, gdje su se u razgovoru zadržali od tri sata poslijepodne do jedanaest navečer. Nakon te maratonske večere krenuli su tračevi o njihovoj aferi, a vijest se toliko razmahala da ju je Ruth, dotad ravnodušna na medijske napise, demantirala.

Prošle godine s Jakeom Gyllenhaalom na njujorškom Broadwayu briljirala je u hvaljenom kazališnom komadu 'Constellations', koji je New York Times opisao kao najsofisticiraniju predstavu koju je New York vidio posljednjih desetljeća. Šuškalo se da iza scene postoji puno više od profesionalne suradnje, no od toga mediji nisu doznali ništa više.


Gyllenhaal i Wilson zbližili su se prošle godine na Broadwayu


Joshua Jackson i Ruth Wilson - ima neka tajna veza,
oni kažu prijateljska

Presudni trenutak u njezinoj karijeri odigrala je uloga u BBC-ovoj seriji 'Jane Eyre' 2006., koja joj je donijela niz priznanja i veliku naklonost publike. Svi su tad bili ludi za Ruth Wilson. Na glasu je kao vrlo skromna glumica koja svaku ulogu dovede do savršenstva, a glamurozne toalete za crveni tepih su joj najveće opterećenje.
Odrastanje uz trojicu braće, koji su je pošalicama na njezin račun uvijek držali čvrsto na zemlji, kaže, dobar je temelj da ne poletiš lako.
Svojom pojavom zaintrigirala je Anne Wintour koja joj je postala glavna modna savjetnica. Kad se nakon njihova prvog susreta na inzistiranje Wintour snimala za američki Vogue, našalila se da je s bob frizurom bila Annina kopija, a haljina koju joj je urednica Voguea odabrala za dodjelu nagrada Laurence Olivier 2012., bila je proglašena najboljom te večeri.

Prije tri godine američki mediji spojili su je s tadašnjim filmskim partnerom Jonnyjem Deppom u filmu 'The Lone Ranger'. 'PR mi je javio da US Weekly izlazi s pričom da smo nas dvoje par, zamalo sam umrla od smijeha. Deppa do tada nisam vidjela nigdje osim na setu, a i tamo smo imali samo jednu zajedničku scenu koja nije ni romantična, kad me gađao ugljenom u glavu. No moram priznati da mi je ta laž pomalo laskala, ja i Johnny Depp. Uau! Obećala sam si da ću tu naslovnicu uokviriti za uspomenu', prisjetila se Wilson. Jedan ju je britanski novinar nakon podužeg intervjua u kojem je za svakog filmskog partnera s kojim su je spajali naglasila kako nije njezin tip, pitao pa tko uopće jest njezin tip ili muškarac iz snova. Postoji li takav?

'Thom Yorke iz Radioheada i Damon Albarn, to su moji muškarci iz snova. Nažalost, ni jedan od njih neće mi biti filmski partner', našalila se dodavši da je neuspjela misija ispitivati je o njezinu ljubavnom iskustvu.

'Puno sam iskrenija u glumi, nego u životu', priznala je Wilson.

Treću sezonu serije 'Preljub' hrvatski gledatelji mogu pratiti na Pickboxu.

#fbf #ruthwilson #metgala prep ??

A photo posted by Fernando J Garcia (@fernandogarciam1205) on

#joshuajackson #ruthwilson

A photo posted by Joshua Jackson fan page (@joshua_jackson_inst) on

blockquote class="instagram-media" data-instgrm-captioned data-instgrm-version="7" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">

Rude parts in this with ruth wilson!

A photo posted by Jacob Ashley Peel?? (@jakeyapeel) on

#tbt Ruth Wilson for @instyleuk shot by @rankinarchive makeup @andrewgallimakeup hair #nickirwinhair #ruthwilson

A photo posted by Nick Irwin (@mrnickirwin) on

Final read through! #dominicwest #mauratierney #ruthwilson #joshuajackson #seasontwo #finale #theaffair #theaffair

A photo posted by The Affair Fans (@theaffairfans) on

She's back!!!! The wonderful Ruth and the delicious @amyedits posing in the kitchen. #harpersbazaar #womenoftheyear #teamwilson #ruthwilson

A photo posted by oliverhuwpatricklavery (@oliverhuwpatricklavery) on