18. studenog

Osvojite ulaznice za nastup francuske ikone elektroničke scene - Jennifer Cardini u Petom Kupeu

14.11.2023 u 13:34

Bionic
Reading

Francuska ikona elektroničke scene Jennifer Cardini, sedma Funk Konferencija i koncert Borisa Štoka ovog tjedna u Petom Kupeu

Boris Štok predstavlja nove materijale ovog četvrtka u Kupeu

U Peti Kupe ovog četvrtka, 16. studenog stiže Boris Štok, svestrani riječki pjevač, skladatelj i tekstopisac te jedan od inovativnijih glazbenika domaće pop scene. Suosnivač je i dugogodišnji član grupe Quasarr u kojoj djeluje kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal, a od 2017. počinje i samostalnu karijeru. U listopadu 2018. objavljuje svoj prvi samostalni dugosvirajući album 'Ispod kože' za koji biva nagrađen Porinom u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe.

Boris Štok i Tereza Kesovija - Kao nekada Izvor: Društvene mreže

Uslijedila su još dva studijska albuma te nastupi na vodećim festivalima i u klubovima u regiji. Surađivao je s brojnim renomiranim i nagrađivanim glazbenicima, kao pjevač i autor, a pjesma 'Ljubav' u kojoj gostuje Josipa Lisac dobila je Porina za najbolju vokalnu suradnju.

Borisov vokalni arsenal pojačan je ovih dana još jednom suradnjom, i to uz neponovljivu Terezu Kesoviju u netom objavljenoj pjesmi 'Kao nekada'. Boris Štok dolazi u Peti Kupe u punoj postavi, s novim materijalima i provjereno dobrim trikovima u rukavu.

event: www.facebook.com/events/689943706044135

Ludi tulum uz godišnje okupljanje hrvatskih funk delegata

Sedma godišnjica je zaista prijelomna, ali na plesnom podiju. Pokazat će to 7. Funk Konferencija koja će se održati u petak, 17. studenog u Petom Kupeu. Za zabavu je zaduženo čak 14 DJ-a - Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, D-Gree, Jopa, Kid VA, Kool S, Marushka, Pips, SlipMat, Soul Bader, Tomo Ricov, Venom i Werft.

Cjelonoćno iskustvo, reći će oni koji su ostavili dušu na podiju ispred pulta na kojem se izmjenjuju hrvatski funk delegati. Neočekivano dobar provod, kažu oni koji se sve manje zamaraju definicijama žanrova, ali i oni koji sve manje pažnje ulažu u praćenje ponude noćnog života. Po nekima, jedina žurka zbog koje se isplati u nedjelju doći doma, a sebi u četvrtak.

Količina ljubavi, entuzijazma i vještina, koja se putem četiri gramofona i hrpe vinila prebacuje u obliku salse, disco i housea, big beata i yugo funka – sve pod istim krovom funka, jednostavno je zapaljiva. Kad se u jednoj večeri za jednim pultom izreda 14 DJ-a, konferencija na pogon funka utjelovljuje toliko žanrova za koje niste ni znali da obožavate.

Možda najljepša stvar kod ovog megatuluma je spoj osobnih stilova svakog od DJ-a, koji se zadihano nižu u toliko specijalnih trenutaka na podiju. Tamo zove masni soundsystem i slasni miks deep funka, jazz funka, big beata, disco funka, prog rocka, psych funka, breaksa, nu funka, soula, rnba, samba soula, latin funka, schlager breaksa, bosse, hip hopa, dancefloor jazza, big bad latin boogalooa…

event: www.facebook.com/events/1514464506007478

Ozbiljni autoriteti plesne scene – Jennifer Cardini, Fabrizio Mammarella i Felver ove subote u Petom Kupeu

Kao prava ikona electro, house i minimal scene, odgovorna je za neke od najluđih večeri po svjetskim klubovima i festivalima. Jennifer Cardini isporučila je bezbrojne setove na prestižnim pozornicama, a 18. studenog prvi put stiže u Peti Kupe!

Nightclubbing - Jennifer Cardini | HÖR - Aug 16 / 2023 Izvor: Društvene mreže

Za elektroničku glazbu počela se zanimati kao tinejdžerica, a isprva je bila naklonjena new waveu i novim zvukovima Chicaga i Detroita. Počela je miksati 1992., a 1998. preselila se u Pariz i ubrzo postala rezident u Pulpu, a potom, među ostalima, i u kultnom Rexu.

Nakon preseljenja u Köln, Cardini je postala prva žena koja je potpisala ugovor s Kompaktom. Godine 2011. pokrenula je svoju etiketu Correspondant, specijaliziranu za electro i house, a nakon doseljenja u Berlin i etiketu Dischi Autunno, fokusiranu na italo disco, underground techno i electro. Njezina posljednja etiketa Færies usmjerena je prema transdisciplinarnoj i postžanrovskoj umjetničkoj sceni.

Italian Dance Wave with Fabrizio Mammarella @TheLotRadio 10-01-2023 Izvor: Društvene mreže

U Kupe se vraća i Fabrizio Mammarella, pionir nu disca te stjegonoša novog talijanskog zvuka projektiranog za ovo tisućljeće, ali s najboljim idejama iz prošlog. Nekad poznat kao produkcijski wunderkind, Mammarella se održao na sceni već 20 godina kao producent, vlasnik etikete i DJ s rezidencijama u Berlinu i Italiji, ali i nastupima diljem svijeta.

Studio Live Session - Felver Izvor: Društvene mreže

Svojim zvukom odlično će uz ovu postavu pristajati i Felver. Uvijek u potrazi za novim kanalima, uzbudljivim izvođačima i drukčijim zvukom, veteran domaće scene odličan je izbor za svaki party za sladokusce. Sve u svemu, očekuje nas večer koja se ne propušta uz iskusne znalce i njihov vrhunski odabir muzike!

event: www.facebook.com/events/308513138560650

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Sequences w/ Jennifer Cardini, Fabrizio Mammarella, Felver (18.11.2023., Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Nenad Crčić i Goran Trajković.