glamurozan život princeze

Osim što će joj otac biti kralj, princezu Charlotte čeka posebna počasna titula

21.11.2023 u 12:31

Bionic
Reading

Simpatična princeza Charlotte s godinama će dobiti sve više kraljevskih zaduženja, no čeka ju i posebna počasna titula koja će ju na još jednoj razini povezati s princezom Anne

Princeza Charlotte već se nekoliko puta pokazala kao zaigrana djevojčica, no u važnim situacijama bila je majčina desna ruka koja je pomagala smiriti nestašnog petogodišnjeg Louisa. Kad odraste Charlotte će najvjerojatnije dobiti titulu vojvotkinje od Edinburgha, no postoji još jedna počasna titula koju bi Charlotte mogla dodati svom imenu.

Princeza Charlotte i princeza Anne nalaze su u istoj situaciji, točnije obje su jedine kćeri kraljeva. Prema kraljevskom protokolu, pravila odlučuju da starija kći monarha dobije i titulu kraljevske princeze. Počasnu titulu danas nosi princeza Anne, a jednog će dana pripasti zasad jedinoj kćeri princa Williama.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Međutim, Charlotte će se ipak morati strpjeti da joj počasna titula bude dodijeljena.

Anne nije dobila titulu kraljevske princeze sve do 1987. godine, kada je imala 36 godina. Da bi Charlotte dobila titulu, Anne bi morala umrijeti, a Charlottin otac William morao bi biti kralj. To znači da bi i kralj Charles morao ili umrijeti ili se odreći prijestolja. Dakle, to znači da će Charlotte morati pričekati neko izvjesno vrijeme...

  • +2
Kraljica Camilla i kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Leon Neal / PA Images / Profimedia

Kad se sve to dogodi, princ George dobit će titulu princa od Walesa, a njegov mlađi brat Louis vjerojatno će dobiti ili titulu vojvode od Cambridgea ili vojvode od Yorka. Naravno, sve bi se ovo moglo promijeniti ako kralj Charles III. bude imao svoj put i usmjeri monarhiju prema modernijem sustavu.