ZABRANA PRILASKA NA 100 METARA

Opsadno stanje na jezeru Como: Zbog dolaska Obame na večeru kod Clooneyjevih sve je u stanju pripravnosti

23.06.2019 u 13:04

Bionic
Reading

Nakon što su s frontmenom grupe U2, Bonom Voxom, i njegovom obitelji uživali na francuskoj rivijeri, bivši američki predsjednik Barack Obama sa suprugom Michelle i kćerima Sashom i Malijom stiže u Italiji. Ovoga će puta biti gosti Amal i Georgea Clooneyja, a zbog njihovog dolaska osiguranje je podignuto na najvišu moguću razinu

Ne postoji previše scenarija u svakodnevnom životu u kojoj treba postaviti zabranu prilaska na 100 metara, bilo hodom, bilo plovilom ili vozilom, no sve se to upravo odvija u malenom mjestu na talijanskom jezeru Como, gdje slavni holivudski glumac George Clooney, i njegova supruga Amal, posjeduju vilu na samom jezeru.

Razlog opsadnog stanja, u kojem policija i osiguranje s psima doslovce češljaju svaki centimetar oko vile, nisu Clooneyjevi, već njihovi uvaženi gosti koji im stižu na večeru. Riječ je o bivšem američkom predsjedniku Baracku Obami, koji kod bračnog para Clooney stiže sa suprugom Michelle i kćerima Sashom i Malijom, nakon što su proveli nezaboravni odmor na francuskoj rivijeri u društvu frontmena grupe U2, Bone Voxa i njegove obitelji.

Do Milana bi najvjerojatnije trebali stići privatnim avionom iz Provanse, gdje su navodno odsjeli u vili gdje tjedan dana stoji nevjerojatnih 400 tisuća kuna, a kod Clooneyjevih bi trebali sudjelovati na dobrotvornoj večeri čiji prihod ide za fondaciju Clooney Foundation for Justice.

Cijelo mjesto, osobito uličice oko vile Georgea Clooneyja, ali i morski dio, prepun je novinarskim ekipama, ali i običnim znatiželjnicima koji žele usnimiti što bolju fotografiju Obama ili Clooneyjevih, a kako je najavio guverner Laglija, novčana kazna od 3700 kuna zadesit će svakog tko se nađe na manje od 100 metara od vile, koja je inače dostupna javnosti.

  • +7
Obame na Lago di Como Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Gradonačelnik je potvrdio da su poduzete dodatne mjere sigurnosti zbog dolaska tako uvaženih gostiju. Parkiralište iza Ville Oleandre biti će zatvoreno puna dva dana kako bi bilo dostupno osiguranju, koje će biti postavljeno oko kuće, ali i na morskom dijelu ispred vile, kako bi onemogućilil prilazak. Za javnost će biti zatvorena i plaža u blizini kao i lokalni dok.