ZAR JE ITKO SUMNJAO?

Oprah - najutjecajniji celebrity Amerike

06.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Oprah je proglašena najmoćnijom i najutjecajnijom ženom američkog svijeta zabave zauzevši prvo mjesto na godišnjoj listi slavnih, koju radi Hollywood Reporter

Oprah Winfrey, neki smatraju, najutjecajnija je žena Amerike, no ove godine dodijeljen joj je status najvećeg celebrityja, prema pisanju Hollywood Reportera. Zauzela je prvo mjesto na njihovoj godišnjoj listi top 100 slavnih osoba, poredanih prema stupnju u kojem utječu na industriju zabave i društvo općenito.

Analize stručnjaka sa Sveučilišta u Marylandu govore da je Oprah priskrbila Baracku Obami više od milijun glasova, dok je njezina tvrtka ostvarila prihod od 345 milijuna dolara u prošloj godini.

Na drugom mjestu nalazi se Anne Sweeney, predsjednica Disney-ABC televizijske grupe koja je prošle godine bila na prvom mjestu. Treća je Amy Pascal, predsjedateljica Sony Pictures Entertainmenta.

Ostatak liste popunjavaju također dobro poznata imena. Angelina Jolie je tako na 24. poziciji, komičarka Tina Fey na 51. (ponajprije zato što je parodirala Sarah Palin), a svima čuva leđa posljednja na listi, tinejdžerska pop ikona Miley Cyrus.