KRALJICA O BUDUĆOJ KRALJICI

Ona je svekrva za poželjeti: Odala je dirljivu počast voljenoj snahi

12.01.2024 u 15:12

Bionic
Reading

U dokumentarcu objavljenom uoči povijesne abdikacije ove nedjelje, još uvijek aktualna kraljica Margrethe odala je dirljivu počast svojoj voljenoj snahi, budućoj kraljici Mary

Princ Frederik svojedobno se raspričao o svom odnosu sa suprugom, princezom Mary, a ta njegova ispovijest ponovno je došla u središte pozornosti zahvaljujući starom dokumentarcu koji je ponovno postao aktualan, a u kojem su on, kao i njegova majka, još uvijek aktualna danska kraljica Margrethe, odali počast novoj kraljici rođenoj u Australiji.

Riječ je o iznenađujuće intimnom dokumentarcu nazvanom 'May Way: Crown Prince Frederik 50 Years', koji je napravljen 2018. za dansku televiziju, a koji je Dancima pružio neviđen pristup onome što se događa iza zidova palača te pružilo uvid u odnos princeze Mary i princa Frederika.

I oni su sami sudjelovali u dokumentarcu, a prikazane su i snimke još do tada neviđene koje prikazuju kako se Frederik i Mary pripremaju za kraljevske zaruke, ali i kućne obiteljske snimke na kojima voze bicikle, kampiraju i igraju nogomet s djecom - princem Christianom, princezom Isabellom te blizancima, princom Vincentom i princezom Josephine.

  • +9
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Frederik je tada rekao kako je susret s Mary za njega bio sudbonosan, ali je i odredio njihovu budućnost. Zahvaljujući njoj shvatio je tko je on zapravo, a zajednički su donijeli odluku da svoju djecu odgajaju drugačije od onoga kako je Frederik bio odgajan. On je, kaže, svoje roditelje kraljicu Margrethe i pokojnog princa Henrika viđao uistinu rijetko.

'Danas sam ono što jesam zahvaljujući utjecaju moje supruge Mary. Kao da joj je bilo suđeno da postane princeza jer ona to uistinu je i u tome uživa i to voli. To je velika sreća i za mene da mogu spavati pored svog najboljeg savjetnika', rekao je princ Frederik.

NI ZIMA JE NIJE SPRIJEČILA

Posljednja vožnja zlatnom kočijom: Danska kraljica oprašta se od trona

Pogledaj galeriju

Oglasila se i kraljica Margrethe koja je rekla da trenutak kada ju je njezin sin upitao želi li upoznati Mary Donaldson bio onaj kada je shvatila da je riječ o ozbiljnoj vezi. Prisjetila se i njihovog vjenčanja 2004. kada se bivša marketinška djelatnica iz Sydneyja udala u najstariju europsku kraljevsku obitelj.

'Još je uvijek vidim kako stoji tamo tog toplog dana. Izgledala je tako prirodno i nije se nimalo bojala. Bila sam tako ponosna na nju', rekla je kraljica koja je sa svojom snahom ostvarila iznimno blizak odnos.