GUSTAV MAGNAR WITZøE

On je treći najmlađi milijarder na svijetu: 25-godišnji Norvežanin u slobodno vrijeme radi kao model i trenutni mu je status - slobodan

18.10.2018 u 09:41

Bionic
Reading

Prema pisanju čuvenog Forbesa, Gustav Magnar Witzøe trenutno je treći na listi najmlađih milijardera svijeta, no, kako mu je krenulo, uskoro bi mogao zasjesti i na prvo mjesto, i to puno prije negoli napuni 30 godina. Kada nije na poslovnim sastancima, ulaže u startupove ili se bavi manekenstvom, a novac najradije troši na luksuzna putovanja, skupocjenu odjeću i mnogobrojne tetovaže

Čini se kako je i prije njegovog rođenja 1993. godine, na norveškom otoku Frøya, već u zvijezdama bilo zapisano kako će 25 godina kasnije Gustav Magnar Witzøe dospjeti na Forbesovu listu i zauzeti visoko treće mjesto među najmlađim milijarderima svijeta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#sikt2013

Objavu dijeli Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Njegova imovina procjenjuje se na oko 3 milijarde eura, no, da se razumijemo, sve to nije zaradio sam, već zahvaljujući svom ocu koji je dvije godine prije njegovog rođenja osnovao tvrtku SalMar, koja je danas jedan od najvećih svjetskih uzgajivača i prerađivača lososa, i 47 % dionica iste prepisao na njega 2013. godine. To je, navodno, napravio kako bi izbjegao plaćanje velikog poreza, a iako je isprva strahovao što će tako uspješnu tvrtku predati u ruke svom mlađahnom, tada 19-godišnjem sinu, to se na kraju pokazalo kao dobar potez.

Sam Gustav Magnar Witzøe redovito sudjeluje na sastancima urpave, a velik dio novca rado investira u tehničke startupove, poput norveške varijante Snapchata- Gobiand.

  • +8
Gustav Magnar Witzøe Izvor: Društvene mreže / Autor: tportal; montaža: Neven Bučević

No, ono po čemu je ovaj milijarder još poseban je i njegov atraktivni izgled, zahvaljujući kojem se u slobodno vrijeme bavi manekenstvom, a osim toga rado i često putuje po svijetu, uživa u ukrašavanju svog tijela tetovažama i druži se sa svojim prijateljem - američkim stafordskim terijerom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

😏

Objavu dijeli Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Sve svoje dogodovštine rado dijeli i sa nešto više od 71 tisuću pratitelja na Instagramu, a ono što će posebno zanimati pripadnice nježnijeg spola, barem službeno, njegov je status - slobodan.