LJUBAV I PRAZNICI

Omiljeni božićni film prepun je nelogičnosti, a evo koje su to

22.12.2017 u 15:49

Bionic
Reading

Osim filma 'Sam u kući', mnogi rado, upravo u ovo božićno vrijeme, gledaju film 'Ljubav i praznici'. Priča, u kojoj glavne uloge ima slavna četvorka - Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law i Jack Black, oduševila je mnoge diljem svijeta, no pitanje je hoće li imati isto mišljenje nakon što doznaju neke detalje koji se, kako se otkrilo, zapravo i ne poklapaju

Jedna obožavateljica ovog hit filma, koja ga je pogledala nebrojeno mnogo puta, sada je shvatila kako se neke činjenice ne poklapaju, niti imaju smisla. Stavljajući na papir datume, kada se određeni dio radnje odvija, shvatila je kako film počinje nekoliko dana prije Božića, no onda 'skače' na polovicu prosinca. Potom se radnja odvija na Badnjak, dok je paralelna scena na Staru godinu, iako bi se svi događaji zapravo trebali događati paralelno.

  • +10
Film 'Ljubav i praznici' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Evo što je sve otkrila:

Petak, 22. prosinca - Na početku filma 'Ljubav i praznici' vidimo Iris Simpkins, koju je utjelovila Kate Winslet, kako 2006. odlazi na božićnu zabavu u The Daily Telegraphu. Šef joj otkriva kako je tvrtka u krizi, te kako će morati otpustiti ljude. Budući da novine izlaze cijelu godinu, gledatelji mogu zaključiti da je zabava održana na posljednji petak uoči Božića, a 2006. godine to je bio 22. prosinca.

U isto vrijeme u Los Angelesu Amanda Woods, odnosno Cameron Diaz, završava s trailerom za film koji će biti premijerno prikazan na Božić. No, ako se radnja događa 22. prosinca, to joj baš i ne ostavlja puno vremena ako on 'izlazi' 25. prosinca.

Paralelno, obje žene preko interneta traže idealnu destinaciju za praznike, spoje se i obje stižu u kuću 23. prosinca. Dan kasnije, nedjelja 24. prosinca, po ničemu se u snimljenim scenama ne da zaključiti da je to Badnjak.

Film 'Ljubav i praznici' Autor: Youtube

Četvrtak 21. prosinca - radnja se vraća na sredinu prosinca, znači još uvijek nije Božić. Na spoju s Grahamom, Amanda objavljuje da putuje za devet dana i ne želi da se njihova veza zakomplicira. Govori kako ne želi putovati na Staru godinu, stoga se može pretpostaviti da će putovati 30. prosinca, ako je radnja devet dana ranije.

U Los Angelesu Iris priprema zabavu povodom Hanuke, koji je upravo te 2006. godine pao između 15. i 23. prosinca, što znači da je ona morala biti održana prije 23. prosinca.

Cameron Diaz i Jude Law u 'Ljubav i praznici' Autor: Youtube

Nedjelja 24. prosinca - Miles, kojeg glumi Jack Black, pita Iris kakvi su joj planovi na Badnjak, što znači da je radnja opet preskočila za tri dana, no sve se dodatno vremenski zakomplicira kada Graham i Amanda završe zajedno u krevetu, a ona mu govori da putuje za osam sati, iako je rekla kako odlazi prije Stare godine.

Stara godina - Nakon što Amanda žuri s aerodroma, odjednom su svi zajedno na istom mjestu na Staru godinu, a film napokon službeno potvrđuje da je napokon - 31. prosinca.