NeutJešna je

Olivera Balašević našla je snage i progovorila o tome kako je njezin voljeni Đorđe provodio posljednje dane

20.02.2021 u 18:24

Bionic
Reading

Mnogi građani Novog Sada nakon vijesti o odlasku jedne od najvećih zvijezda čitave regije došli su i ispred njegove kuće u Ulici Jovana Cvijića kako bi ondje ostavili cvijeće, upalili svijeće i odali mu počast. Njegova supruga Olivera s prozora je tužno gledala u sve ono što su donosili kako bi se na svoj način oprostili s legendom

Đorđe Balašević za sobom je ostavio neke od najljepših ljubavnih stihova u regiji, no mnogi se pitaju bi li bio toliko romantičan da davne 1979. godine nije upoznao ljubav svog života – svoju Oliveru, od milja zvanu Olja. Utučena zbog velikog gubitka promatrajući sve koji dolaze ispred njihove kuće kako bi odali počast omiljenom kantautoru ipak je pronašla snage nešto reći.

  • +5
Olivera i Đorđe Balašević Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

'Đole vam je svoje dane posljednjih nekoliko godina provodio u kući. Tu je najviše voleo da provodi vrijeme, pije kavu i druži se s obitelji i prijateljima', rekla je kratko Olivera Balašević za 24sata.

posljednji pozdrav

Novi Sad večeras se oprašta od Panonskog mornara: Glavni gradski trg prepun ljudi, čuje se pjesma...

Pogledaj galeriju

Tijekom desetljeća svojoj Oliveri s kojom je bio četiri desetljeća u braku, Đorđe Balašević posvetio je brojne stihove, a 2001. godine, nakon više od dvedest godina ljubavne priče, posvetio joj je i album 'Dnevnik starog momka'. Zanimljivo je da svaka od pjesama na tom albumu nosi žensko ime, a kada se čitaju prva slova svake pjesme dobiva se rečenica - 'Olja je najbolja'.

IMPRESIVNA KARIJERA

Odlazak Panonskog mornara: Ovo su samo neke od pjesama po kojima ćemo pamtiti Đorđa Balaševića

Pogledaj galeriju