ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

U Novom Sadu će na dan Balaševićeve sahrane biti proglašen Dan žalosti, najvjerojatnije u ponedjeljak

20.02.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da će na dan sahrane pjevača i kantautora Đorđa Balaševića u Novom Sadu biti proglašen Dan žalosti, rekavši da se čeka priopćenje obitelji Balašević

Gostujući na televiziji Hepi, javlja Mondo.rs, Vučević je izjavio da će i zastave biti spuštene na pola koplja, a da će obitelj Balašević priopćiti kad će biti sahrana slavnog glazbenika.

Kako neslužbeno doznaje Blic.rs, Balašević će biti sahranjen u ponedjeljak, a doznaju i kako je njegova obitelj odbila obdukciju.

  • +5
Ispred Balaševićeve kuće građani pale svijeće i ostavljaju cvijeće Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

'Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak trenutak prije svega za obitelj Balašević, a zatim i za cijeli grad, državu i regiju koji su voljeli, odrastali i zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila i iznenadila njegova smrt. Kao što je umio u tišini napisati najveće stihove, tako je nažalost u tišini i prije vremena otišao', rekao je gradonačelnik Novog Sada Vučević i dodao kako 'Bog valjda bira najbolje među nama'.

Vučević je izrazio nadu da će svi zajedno znati cijeniti Balaševićev rad i čuvati prije svega njegove pjesme, ali i njegov duh.

'Novi Sad svavako neće biti više isti poslije njegove smrti', zaklučio je novosadski gradonačelni i dodao da slagali se s njim ili ne, voljeli ga ili ne, Balašević je ostavio dubok trag.