PRVAKINJA DRAME ZAGREBAČKOG HNK-A

Olga Pakalović: 'Izazovi me pale; sve ono što je izvan zone komfora'

08.11.2019 u 16:14

Bionic
Reading

Glumicu trenutno gledatelji mogu pratiti u seriji Nove TV 'Drugo ime ljubavi', a uskoro će je ponovno moći gledati i u trećoj sezoni 'Novina'. Olga Pakalović već je igrala u popularnim 'sitcomima' što joj, kaže, nije teško radti. Nema potrebu nešto posebno igrati

'Ne bojim se konteksta sapunice, motivi i prioriteti su mi se posložili', izjavila je Olga Pakalović za Studio Jutarnjeg lista. U slobodno vrijeme posvećena je majčinstvu. Lijepa 41-godišnja glumica je samohrana majka djevojčice Gale koja će iduće godine krenuti u osnovnu školu.

'Prije poroda upisala sam violončelo, voljela bih ga svirati pod starije dane. Aktivna sam u dječjim događajima, znam sve o muzejima, dječjoj literaturi i dobro mi dođe povratak na bazu, godi mi i hrani me. Iako je moj vlastiti socijalni kontekst zapušten, ne ulažem energiju da nešto nadoknadim', ispričala je. Matanićeva serija 'Novine' izvukle su je iz izolacije nakon poroda. S njim je radila na filmu 'Fine mrtve djevojke' za kojeg je dobila Zlatnu arenu.

Prvakinja drame zagrebačkog HNK ne može izdvojiti niti jednu ulogu koja je na nju ostavila najviše traga.

'Teško je izdvajati. 'Postoje detalji koji me čine živom, obilježe razdoblje. Najviše pamtim predstave u kojima sam se osjećala autentičnije. Svaka predstava ima neki svj citat koji bi me motivirao. Najviše volim mikrosvjetove, intimne predsatve, duodrame. Nemam više tinejdžerski rečeno, nešto što mi je najbolje na sceni. Sve je dovoljno dobro i važno ako ti je nešto otvorilo', kaže glumica.

Nema potrebu nešto posebno igrati.

'Više mi je izazov i znatiželja pronaći ključ u nečemu što naizgled nema rješenja. Izazovi me pale. Sve ono što je izvan zone komfora. Energična sam i nemirna te volim komediju, neverbalni teatar, ples, naravno, nezaobilaznu dramu i melodramu. Volim pronaći ključ scenskih osobnosti udaljenih od mene same. Teže je, izazovnije, a cijeli taj proces dođe mikao svojevrsno čišćenje i učenje o sebi.