poznata su imena

Okriveno je tko će voditi ovogodišnju Doru: Franka Batelić nas je predstavljala na Eurosongu, a sad će voditi domaće natjecanje

28.01.2022 u 10:59

Bionic
Reading

Ususret ovogodišnjem Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2022., a koji će se održati u izravnom prijenosu HRT-a 19. veljače u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji s HRT-a su obznanili tko je ove godine voditi taj televizijski spektakl

A voditeljski trojac činit će iskusni i karizmatični HRT-ov voditelj, 'zaštitno lice' A strane i brojnih zabavnih emisija Hrvatske televizije Duško Ćurlić.

Uz njega će biti i dvije dame: pjevačica ali i naša svojedobna predstavnica na Eurosoingu, Franka Batelić Ćorluka (kojoj će to biti voditeljski debi) te mlada radijska voditeljica, glumica varaždinskog HNK i dobitnica Zlatnog studija za novo kazališno lice 2019., Elizabeta Brodić koju su gledatelji upoznali kroz seriju 'Drugo ime ljubavi'.

'Jedva čekam i zaista sam uzbuđena! Dora je veliki televizijski projekt koji, otkad znam za sebe volim i pratim. A i natjecala sam se više puta. Mislim da sa svojim prvim voditeljskim angažmanom - i to baš na Dori - mogu puno dati, jer sam pjevačica i točno znam kako se svatko od glazbenika osjeća na toj pozornici u tom trenutku. Kada su me s HRT-a pitali, prvo sam pomislila - ma nema šanse, pa ja nisam voditeljica! Ali onda sam malo bolje razmislila i shvatila kako bih zapravo mogla puno naučiti iz ovog iskustva', izjavila je Franka.

Podsjetimo, kao i ranije pjesma koja ide na Eurosong bit će odabrana kombinacijom stručnog žirija i televotinga. Za razliku od prošle godine, vraća se pravilo o minimalno šest osoba na pozornici. Velika razlika u odnosu na prethodne godine je i da se pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu ne smije dorađivati.

  • +8
Dora 2022. voditelji Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica / HRT