REMOTE

Ogroman interes za premijerno izdanje glazbenog festivala proširene stvarnosti

05.02.2021 u 15:59

Bionic
Reading

Elemental, Nipplepeople, Abop, Chui, Mi Vida, Mixed Up Mary, Mašinko & Eleven 20. & 21. veljače 2021.

Ostalo je gotovo dva tjedna do Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti koji je odmah po objavi pridobio velik interes zbog inovativne tehnološke platforme na kojoj se stvara, što je, zajedno s odličnim line upom rezultiralo prodajom ulaznica iznad očekivanja, i to u više od 15 država i na tri kontinenta.

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji i nosi nekoliko važnih karakteristika:

  • Festival je u potpunosti live, uživo sviraju bendovi u zagrebačkom studiju Mozaik grupe i uživo se radi stream kompletnog festivala.
  • U realizaciji će se koristiti live tracking sustav za kamere, kakvim su se primjerice koristili Gorillaz, Billie Eilish, Katy Perry i produkcija MTV Video Music Awards. Pritom će se upotrebljavati najmodernije tehnologije u svijetu live camera trackinga i neki od ponajboljih live render programa na tržištu.
  • Za svakog od osam izvođača bit će dizajniran custom made 3d prostor te, kao i na pravom koncertu, bit će dizajneri rasvjete i videa koji će upravljati video i light elementima na sceni.

Po prodaji ulaznica Remote već sad opravdava namjeru da postane ozbiljan globalni projekt. Osim u našoj regiji, ulaznice se prodaju u Njemačkoj, SAD-u, Velikoj Britaniji, Irskoj, Australiji, Novom Zelandu, Austriji, Italiji i Luksemburgu, a posebno je zanimljiva činjenica da je Berlin četvrti grad po prodaji.

Program Remote festivala podijeljen je u dvije večeri – subotu 20. i nedjelju 21. veljače. Svake večeri u festival će se moći ući od 18.00, a nastupi počinju već u 19.00. Subotnji program otvara MI VIDA u 19.00, nakon kojih slijede Chui u 19.35, Nipplepeople u 20.15 te konačno i ABOP od 21.00. U nedjelju na scenu prvi, u 19.00, stižu Elemental, Mixed Up Mary počinju u 19.40, Mašinko u 20.15, dok je završni izvođač Remotea ELEVEN, koji počinje u 21.00.

Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental, čiji su članovi aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu, što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Ulaznice se prodaju isključivo na webu Entria: https://www.entrio.hr/event/remote-festival-8757.