preminuo u 47. godini

Održana komemoracija u čast Jasminu Telaloviću: Glumački kolege odale mu počast na originalan način

22.02.2023 u 18:30

  • +13

Komemoracija za Jasmina Telalovića

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Jedan od omiljenijih domaćih glumaca, Jasmin Telalović, preminuo je u 47. godini života nakon kratke i teške bolesti, a danas je njemu u čast održana svečana komemoracija u ZKM-u

Jasmin Telalović, omiljeni domaći glumac i dugogodišnji član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, napustio je svijet nakon kratke i teške bolesti u 47. godini života, a danas je njemu u čast održana svečana komemoracija.

Točno tjedan dana nakon sprovoda, u prostorima ZKM-a priliku da kažu posljednje zbogom još su jednom dobili njegovi kolege, prijatelji i obitelj.

Među njima su bili Goran Navojec, koji je djelovao potpuno neutješno, Goran Grgić, Marija Škarić i mnogobrojna druga poznata lica hrvatske glumačke scene, a svi su se redom upisivali u knjigu žalosti.

Tijekom komemoracije, svom kazališnom kolegi odale su posebnu počast odigravši kratki komad kazališne predstave njemu u čast.

  • +31
Posljednji ispraćaj glumca Jasmina Telalovića Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Jasmin je neprekidno pokazivao ono što i jest u srcu ansambla ZKM-a, koliko je kazalište prije svega iskustvo zajedničkog bivanja i stvaranja u prostoru umjetnosti. Komemoracijom želimo Jasminu odati zahvalnost što nam u našim hodnicima, na našim pozornicama, u našem kazalištu zauvijek ostavlja sve ono što je bio, u što je vjerovao i što je svojim talentom, ljubavlju i integritetom predano izgradio', poručili su iz ZKM-a.

Jasmin Telalović rođen je 1977. godine u Zvorniku, a Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1997. godine.

Glavne uloge igrao je u filmovima 'Tu' Zrinka Ogreste i 'Ne pitaj kako' Lukasa Nole, gledali smo ga i u nedavnim ostvarenjima među kojima su 'Illyricvm' i 'Divljaci', a posebno ćemo pamtiti njegove uloge u popularnim televizijskim serijama poput 'Odmori se zaslužio si', 'Bitange i princeze', 'Zimmer frei', 'Naša mala klinika'.