SUKOBLJENI PRINČEVI

Odnos kraljevske braće ne napreduje jer se princ William teško miri s nekim stvarima

04.09.2021 u 13:00

Bionic
Reading

Vojvoda od Cambridgea nije u stanju pomiriti se s odlaskom svoga brata iz kraljevske obitelji, niti s intervjuom kojega su on i supruga Meghan Markle dali Oprah Winfrey, tvrdi poznavatelj prilika u kraljevskoj obitelji Omid Scobie

'U odnosu između Harryja i Williama još uvijek prevladava velika udaljenost. Ne mislim tu samo na fizičku udaljenost preko Atlantika, jer oni vrlo malo razgovraju', rekao je gostujući u emisiji 'Entertainment Tonight' cobie, suautor biografije Sussexa 'Finding Freedom'.

Iako su tijekom rijetkih javnih okupljanja, poput sprovoda princa Philipa u travnju i otkrivanja kipa njihove pokojne majke u srpnju, braća ostavila dojam o srdačnom odnosu, izvještaji već mjesecima kazuju kako iza zatvorenih vrata napetost i dalje raste.

'Obje strane mogu staviti sve na stranu kad se radi o fokusiranju na veće, važnije trenutke. Nažalost, to nije urodilo nekim većim pomakom. Još uvijek su to dva brata koji ne komuniciraju redovito ili uopće nemaju neku značajniju komunikaciju i mislim da ostaju na tim vrlo različitim putanjama', rekao je Scobie.

Scobie ne vjeruje da će se uskoro dogoditi velike promjene, jer su braća vrlo različiti ljudi.

'Mislim da je William zasigurno postao netko tko svoj život živi za krunu i instituciju, a Harry je zaista otišao u potpuno suprotnom smjeru', rekao je Scobie.

Jedan je izvor u svibnju otkrio da se 39-godišnji William osjeća tjeskobno zbog bojazni da će njegov 36-godišnji brat sa svojim bombastičnim iznošenjem istine otići predaleko.

  • +2
Princ William i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Nakon otkrivanja kipa pronceze Diane, drugi je izvor rekao kako je princ William tražio da na tom svečanom događaju ne hoda uz brata, jer je Harryju gotovo nemoguće vjerovati.

Do značajnijeg narušavanja odnosa navodno je došlo nakon što je 40-godišnja Meghan Markle u intervjuu s Oprah emitiranom u ožujku tvrdila da je bila maltretirana od osoblja te da je jedan stariji član kraljevske obitelji izrazio zabrinutost oko boje kože njihovog sina Archieja.

William je odmah stao u obranu sovje obitelji, rekavši novinarima kako oni stvarno nisu rasistička obitelj.

U popravljanju napetog odnosa između braća navodno je pokušala pomoći i Williamova supruga Kate Middleton.

'Kate je briljantan arbitar i mirotvorka. Svaka kost u njenomm tijelu je za stvaranje prijateljstava i čini sve što može... Pokušava posredovati', rekao je u lipnju ujak vojvotkinje od Cambridgea Gary Goldsmith.