uzbudljivi đir

Odmor za dušu: Ana Rucner se upustila u zanimljivu adrenalinsku avanturu, rekla nam je što je doživjela

20.03.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Osim što radi punom parom tijekom pandemije, naša violončelistica svjetskog glasa dala si je gušta i za proživjeti neka nova iskustva. Tako se za svog boravka na Braču Ana Rucner upustila u 'off road' avanturu, a za tportal je ispričala svoje iskustvo

Uz, kako je to sama nazvala, malu dozu zafrkancije i fotografiju u military izdanju s kacigom i majicom maskirnih boja, Ana Rucner je pratiteljima poželjela sretan prvi dan proljeća i ugodan vikend. Zanimalo nas je koja je pozadina priče, pa nam ju je poznata glazbenica ispričala.

  • +3
Ana Rucner Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Robert Barilla

'Fotografija je nastala prošlog sam ljeta. U vrijeme pandemije krenula sa svojim violončelom u istraživanje naših prirodnih ljepota. Kao ambasador Zaklade Otok Brač - negdje između mora i zvijezda, koja se bavi istraživanjem i očuvanjem baštine otoka Brača, obišla sam dio otočkih znamenitosti. Na ovoj avanturi mogu između ostalih zahvaliti i Bruni Miličkom, državnom prvaku u off road vožnji, koji nas je svojim terenskim vozilima proveo do nekoliko teško pristupačnih mjesta. Iako smo za potrebe snimanja koristili puno strmije i ekstremnije makadamske putove od uobičajenih, koje bi trebalo nazvati 'poljubi zemlju po kojoj hodaš', u svakom sam trenutku osjećala sigurnost i povjerenje tog vještog vozača. Isto tako sigurne i komercijalne vožnje za posjetitelje otoka Brača, kojima se obilaze fascinantna mjesta do kojih nije moguće doći osobnim automobilima', rekla nam je.

Netaknuta priroda u unutrašnjosti otoka, šume crnog bora, kamenolomi, napušteni vojni objekti, usamljene crkvice te brojne prirodne i povijesne znamenitosti poput Blaca, Trolokvi, Vidove gore, Kolača i drugih, Anu su ostavili bez daha.

'Zahvaljujući off road vožnji doživjela sam Brač u jednoj sasvim novoj dimenziji, jer nisam ni znala da takva mjesta postoje, bez obzira što trideset godina ljetujem na ovom otoku', kaže violončelistica.