DIRLJIVI OPROŠTAJ

Odlazak Apolla pogodio Sylvestera Stallonea; u emotivnoj snimci umalo zaplakao

03.02.2024 u 10:34

  • +2

Rocky Balboa i Apollo Creed

Izvor: Profimedia / Autor: UNITED ARTISTS / ENTERTAINMENT PICTURES / MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Vijest o odlasku Carla Weathersa, bivšeg NFL igrača koji je postao holivudski glumac i slavu stekao kao Apollo Creed u filmovima o Rockyju, posebno je pogodila Sylvestera Stallonea

U emotivnoj snimci koju je objavio na društvenim mrežama, 77- godišnja zvijezda jedva se suzdržavala da ne zaplače dok se prisjećao suradnje s Weathersom.

'Jučer smo izgubili legendu. Moj se život zauvijek promijenio na bolje onaj dan kad sam upoznao Carla Weathersa. Odmori se i nastavi udarati', poručio je uz video u kojem stoji ispred slike koja prikazuje njihov slavni okršaj u filmu 'Rocky'.

'Danas je nevjerojatno tužan dan za mene. Tako sam rastrgan da to ne mogu ni opisati. Carl Weathers je bio sastavni dio mog života i mog uspjeha. Kada je ušao u tu sobu i kada sam ga prvi put vidio, vidio sam veličinu. Ali nisam shvaćao koliko je sjajna. Nikad ne bih mogao postići uspjeh sa 'Rockyjem' da nije bilo njega', rekao je u videu Stallone dodavši: 'Bio je čarobnjak i tako sam sretan što sam bio dio njegova života. Apollo, nastavi udarati'.

Weathers, koji je glumio u prva četiri filma o Rockyju sa Sylvesterom Stalloneom, 'umro je mirno u snu', priopćila je obitelj.

Weathersov lik inspiriran Muhammadom Alijem najprije je bio Rockyjev suparnik, a onda saveznik.

Carl Weathers Izvor: EPA / Autor: DAVID SWANSON

Nakon što mu je lik doživio tragičan kraj, Weathers se udružio s drugom velikom akcijskom zvijezdom toga vremena, Arnoldom Schwarzeneggerom u znanstvenofantastičnom hororu 'Predator' iz 1987. godine.

Među istaknutijim ulogama su i 'Golfbrejker' i 'Mandalorian' u čijih se deset epizoda Weathers pojavio između 2019. i 2023. godine. Ženio se i razvodio tri puta, a iza njega su ostala dva sina, Jason i Matthew.