NOVA ERA REALITYJA

Od majmuna na grani do Vlatke Pokos u krznu

11.05.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Realityji u potpunosti vladaju TV programima i sad, kad Farma polako završava, pravo je vrijeme za osmisliti nove formate, ludo napete i nimalo pametne, baš na tragu dosadašnjih

Farma se bliži kraju i nameće se pitanje što poslije nje. Kako zadovoljiti sve veće apetite gledatelja željnih promatranja života znanih i neznanih junaka? Nema nam druge nego odmaknuti se od seoskih farmi i tajlandskih bazena i napraviti korak dalje u razvoju reality emisija. Prijedlozi koji slijede prepuni su napetosti, adrenalina,  društvene aktualnosti i gluposti, izvlače iz kandidata maksimum, a gledateljima pružaju nevjerojatnu količinu smijeha i zabave.

 


Tko je ovdje majmun?
Evolucijski reality

Ovaj izuzetno dinamičan i poučan reality kreće iz vode. Kandidati će živjeti poput riba na dnu bazena. Tamo će, kao pravi Snorkijevci i ostali vodeni stanovnici, imati stolove, stolce, vodene krevete, morske pse i konjice i velike spremnike zraka na leđima. Kada zasluže, dovući će se do površine i živjeti u dječjim bazenima, poput vodozemaca. Sa smanjivanjem broja kandidata, penjat će se po evolucijskoj skali te završiti na drveću kao pravi majmuni.

 

 



Rokći mi nježno
Poznate face u blatu do vrata

Iako su svinje trenutno najomraženija bića, pa čak i jedina svinja u afganistanskom Zoološkom vrtu ima posebnu zaštitu, uskoro će doći trenutak da se ponovno okrenemo tim pametnim stvorenjima. Kako bolje zakopati ratnu sjekiru nego zajedničkim suživotom? Naši slavni kandidati smjestit će se u svinjcu te tamo provoditi vrijeme, dijeleći s prijateljicama svinjama i dobro i zlo. Između ostalog, imat će zanimljiva natjecanja poput hrvanja u blatu i bacanja biserja pred svinje, a predvečer će u tišini blatne kupelji jedni drugima milozvučno roktati na uho.

 

 

Celer u usta pa da vidimo

 

Prezdrav život

Sudionici ovog realityja trebat će se hraniti i živjeti sto posto zdravo. Neće biti u izolaciji, već će zdravo okruženje morati stvoriti u svakodnevnom životu. Kako je to nemoguće, vrlo brzo će većina kandidata ispasti iz realityja. Oni rijetki koji uspiju ne udisati smog ili pak jesti genetski modificiranu hranu, ugušit će se prazna želuca, ali puni ponosa. Posthumno će ih se proglasiti pobjednicima.

 

 

 


Tko ima veću špajzu od mene?

 

Tajne iz slavne špajze

Ovaj reality jako ovisi o domaćinu špajze. Prvi zadatak je ostati neotkriven u smočnici slavne osobe. S nekima, poput Simonice, sigurno neće biti problema jer vjerojatno ne troše svoje vrijeme na kuhanje i kopanje po vlastitim špajzama. Znatno teže bit će s Jacquesom Houdekom koji je, sigurni smo, kao mali, prve uspone, poput Buce iz 'Smogovaca', napravio uspinjući se kroz kisele krastavce u potrazi za pekmezom. Osim spretnog i okretnog skrivanja, kandidati se moraju i prehraniti sadržajima špajze i usput napraviti kratak zdravstveni karton vlasnika. Najteži zadatak dobit će kandidat koji se zatekne u špajzi Ivane Ergić, sam i izgubljen među praznim policama.


 

 

Hoću ja! Hoću ja!
Mijenjam saborsku karijeru

Naši vrli sabornici mijenjajusvoj posao sa slučajno izabranim građanima na jedno zasjedanje Sabora.Zanimljivo će biti promatrati kako će se zastupnici naroda snaći na burzirada ili pak u dućanima radeći za minimalce, a još zanimljivije će bitipromatrati građane kako se snalaze u vrlo slojevitim zadacimaelektronskog glasanja, ispravcima netočnih navoda i brštenja tanjura posaborskom restoranu. Također ćemo imati priliku vidjeti koliki postotakgrađana će dolaziti na sjednice i hoće li biti više bedastih primjedbinego inače. Po završetku, čitav niz mladih politologa može diplomirati idoktorirati na zaključcima realityja.


 

Samo da me ne stisne na WC

Život na visokoj nozi

Sudionici ovog realityja osjetit će život na visokoj nozi već za vrijeme showa – živjet će na štulama. Kako se zbog recesije čak i budžeti realityja smanjuju, kandidati će živjeti u kući neprilagođenoj 'štulastom' životu. Kamera će ovdje imati ekskluzivno pravo snimati dogodovštine iz WC-a jer svima će biti zanimljivo gledati kako kandidati s visine pokušavaju pogoditi zahodsku školjku.

 

 

 


Tko se boji Vlatke još?
Jedan dan u koži, odnosno krznu Vlatke Pokos

Zadatak nije nimalo lak. Treba 'odhendlati' silna zaduženja koja krije tek jedan dan naše slavne Vlatke. Kako je ona pjevačica, voditeljica, povremena glumica i celebrity osoba, kandidat će trebati i zapjevati, makar pod tušem (loš ukus ili pomanjkanje sluha ne čine problem), voditi nekoga ili nešto, na primjer psa u šetnju ili susjedu na kavu. Također, trebat će i glumiti ili, bolje, glumatati gdje god stignu te, svakako, smiješiti se sa crvenih tepiha. Makar tepisi bili u obližnjem tepih centru. Onoga tko uspješno svlada jedan dan u krznu Vlatke Pokos očekuju daljnji zadaci poput 'Dan u autu Snježane Mehun' (koji uključuje krivo parkiranje i brojne prometne prekršaje), 'Pod šeširom i perikom Modnog Mačka' i mnogi drugi.

 


Opet sam zaboravila grudnjak

 

Groupie reality

Perspektivni i nevjerojatno talentirani mladi ljudi svakodnevno se prijavljuju na razne natječaje najboljih pjevača i talenata svih vrsta. Međutim, što je s onima koji nemaju baš nikakvog talenta, a žele se približiti zvjezdanom svijetu? Za njih smo pripremili 'Groupie reality show' u kojemu će kandidati godinu dana pratiti jednog od produkata talent showa. Neki sutrašnji Rafo tako će dobiti vojsku obožavateljica koje će, htjele ili ne, znati sve njegove pjesme naizust, a na koncertima će iz prvih redova na scenu bacati grudnjake kupljene posebno za tu prigodu. S padom popularnosti zvijezde smanjivat će se i broj groopie djevojaka, a pobjednica showa dobit će priliku postati službena groupie djevojka Luke Nižetića.

 

Pa se ti školuj

 

S faksa pod vedro nebo

Ovaj reality ujedno može poslužiti mladim diplomantima  kao privikavanje na sutrašnjicu u kojoj će se naći na cesti, budući da zbog manjka posla neće moći otplatiti studentski i stambeni kredit, odnosno neće moći otplaćivati abnormalno velike rate za stanove. Život na ulici je težak, ali u društvu je znatno lakši. Vesela družba tumarat će ulicama u potrazi za hranom, pićem i toplim kutkom za spavanje. Usput će po tramvajima i kafićima žicati siću, čineći Cigićima ljutu konkurenciju. Prednost ovog realityja je da se ispadanjem kandidati vraćaju u topli dom. Ako ga imaju.

 

Je li Aleks rješenje za gospodarsku krizu?
Slavna revitalizacija hrvatskog gospodarstva

Prvo treba okupiti zvjezdanu ekipu, brzu u glavi, još bržu van nje, poput Josipa Katalenića, Aleksandre Grdić i Ante Gotovca. Njihov zadatak je da upru svoje pametne glavice i da za vrijeme showa osmisle i realiziraju opako dobar plan kojim će barem djelomično spasiti posrnulo hrvatsko gospodarstvo. Hoće li to postići pretvaranjem Simonice u veliki internacionalni projekt ili pak proizvodnjom veselih filmova za nešto stariju gospodu, prepuštamo na volju stručnom timu. Važno je da svima nama za vrijeme i nakon završetka showa bude barem malo bolje. Ako nigdje drugdje, onda oko srca, od pogleda na njihov rad i trud.