SVI NOVITETI

Od 'Maestra' do 'Reachera': Ovo su novi filmovi i serije koji u prosincu stižu na streaming servise

01.12.2023 u 06:03

Bionic
Reading

Zadnji mjesec u godini donosi poplavu božićnih serija i filmova, ali i neke željno iščekivane naslove, poput Netflixovih aduta 'Maestro' i 'Leave the World Behind', drugu sezonu hvaljene serije 'Reacher' (Prime Video) te najnoviji uradak kralja neo westerna Taylora Sheridana 'Lawmen: Bass Reeves' (SkyShowTime)

Candy Cane Lane, Prime Video, 1. prosinca

Eddie Murphy glumi u blagdanskoj komediji čovjeka čija je misija pobijediti na godišnjem natjecanju u božićnom ukrašavanju doma u susjedstvu. Nakon što Chris (Murphy) nenamjerno sklopi dogovor s nestašnom vilenjakinjom Pepper (Jillian Bell) kako bi povećao svoje šanse za pobjedu, ona baca čaroliju koja oživljava 12 dana Božića i izaziva kaos u cijelom gradu. Uz rizik da upropasti praznike obitelji, Chris, njegova žena Carol (Tracee Ellis Ross) i troje djece moraju se utrkivati ​​s vremenom da bi razbili čaroliju, borili se s podmuklim magičnim likovima i spasili Božić.

Candy Cane Lane Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

My Life With the Walter Boys, Netflix, 7. prosinca

Dirljiva priča o odrastanju prati petnaestogodišnju Jackie Howard s Manhattana nakon što je izgubila obitelj u tragičnoj nesreći. Jackie napušta svoj privilegirani život u New Yorku i seli se u ruralni Colorado kako bi bila sa svojom skrbnicom – majčinom najboljom prijateljicom Katherine, koja sa suprugom Georgeom odgaja desetero djece. Dok se smješta u novi, kaotični seoski dom, Jackie je odlučna ostati usredotočena na svoj san o odlasku na Princeton, a u isto vrijeme razmišlja o svojim osjećajima prema dvojici vrlo različite braće: pouzdanom Alexu te tajanstvenom i problematičnom Coleu.

My Life With the Walter Boys Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

I Hate Christmas, 2. sezona, Netflix, 7. prosinca

Stiže i druga sezona talijanske božićne serije s Pilar Fogliati u glavnoj ulozi, komediji o mladoj ženi koja traži ljubav. Oni koji su odgledali prvu sezonu sad će napokon saznati tko je pozvonio na Giannina vrata na Badnjak. Prošla je godina dana od te kobne večeri, a Gianna začudo više nije slobodna. Prvi put kao da se veseli Božiću koji se približava. No kao i uvijek, zabrljat će stvari i napraviti neoprostivu pogrešku koja će prekinuti njezinu vezu. Taman kad se činilo da je sve na svom mjestu počinje novo odbrojavanje: Gianna zna da joj je potrebna božićna čarolija kako bi ponovno osvojila bivšeg i iz tog razloga želi to učiniti do obiteljske večere na Badnjak.

I Hate Christmas Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Leave the World Behind, Netflix, 8. prosinca

U ovom apokaliptičnom trileru nagrađivanog pisca i redatelja Sama Esmaila (Gospodin Robot), Amande (Julia Roberts) i njezin suprug Clay (Ethan Hawke) iznajmljuju luksuznu kuću za vikend koji provode s djecom Archiejem i Rose. Njihov odmor ubrzo se prekine kada G.H. (Mahershala Ali) i njegova kći Ruth stižu noću, noseći vijesti o misterioznom kibernetičkom napadu i tražeći utočište u kući za koju tvrde da je njihova. Dvije obitelji suočavaju se s prijetećom katastrofom koja iz minute u minutu postaje sve strašnija, tjerajući ih sve da se pomire sa svojim mjestom u svijetu koji se urušava.

Leave The World Behind Izvor: Društvene mreže / Autor: Netfix

Apolonia, HBO Max, 10. prosinca

Četrnaest godina pratimo umjetnički i osobni rast mlade djevojke do fascinantne zrele žene i cijenjene slikarice. Apolonia je poljsko-francuskog podrijetla i prava je predstavnica današnjeg kozmopolitskog načina života. Vidimo tako njezine tinejdžerske godine u Danskoj, boemski život tijekom studija umjetnosti u Parizu, njezine prve korake u umjetničkom poslu u SAD-u i napokon veliko priznanje u Rimu. Također imamo jedinstven uvid u razvoj njezina karaktera i osobne izjave koje se mijenjaju s vremenom i različitim iskustvima koja joj život nudi.

Apolonia Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo

Kladioničar (Bookie), HBO MAX

U ovoj komediji izvršnih producenata/pisaca Chucka Lorrea ('Metoda Kominskoga', 'Teorija velikog praska') i Nicka Bakaya ('Mama', 'Mladi Sheldon') Sebastian Maniscalco ('Irac', 'Zelena knjiga') glumi iskusnog kladioničara koji se bori da preživi nadolazeću legalizaciju sportskog kockanja, sve nestabilnije klijente, obitelj, suradnike i način života koji ga vodi u svaki kutak Los Angelesa.

Bookie Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO Max

Book Club: The Next Chapter, SkyShowtime, 11. prosinca

Legendarne ikone Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen i Mary Steenburgen ponovno su zajedno u filmu 'Book Club: The Next Chapter'. Dugo očekivani nastavak prati najbolje prijateljice Diane (Keaton), Vivian (Fonda), Sharon (Bergen) i Carol (Steenburgen) dok sa svojim čitateljskim klubom odlaze u Italiju na putovanje života. U filmu se također pojavljuju Craig T. Nelson, Giancarlo Giannini, Andy Garcia i Don Johnson. Bill Holderman ponovno je redatelj.

Book Club: The Next Chapter Izvor: Društvene mreže / Autor: Universal pictures

The Crown, drugi dio 6. sezone, Netflix, 14. prosinca

Prvi dio šeste sezone 'Krune' bio je prilično razočaravajući za kritičare, ali i obožavatelje ove serije, a drugi dio nastavlja se nekoliko mjeseci nakon tragedije u kojoj je poginula princeza Diana - prikazuje odrastanje prinčeva Williama i Harryja. William nastavlja studij na Sveučilištu St. Andrews, a počinje i njegova romansa kad upozna kolegicu Kate Middleton (Meg Bellamy). William nije jedini koji pronalazi ljubav u ovom zadnjem poglavlju 'Krune'. Kraljevska svadbena zvona zvone za Charlesa i Camillu.

Izvor: Društvene mreže

Reacher, 2. sezona, Prime Video, 15. prosinca

Druga sezona počinje kada vojni policijski istražitelj Jack Reacher (Alan Ritchson) primi šifriranu poruku da su pripadnici njegove bivše postrojbe američke vojske, 110th MP Special Investigations, jedan po jedan misteriozno i ​​brutalno ubijeni. Reacher se ponovno ujedinjuje s troje svojih bivših kolega, Frances Neagley, Karlom Dixon i Davidom O’Donnellom. Zajedno počinju povezivati ​​točkice u misteriju u kojem ulozi svakim korakom postaju sve veći i postavljaju pitanja tko ih je izdao - i tko će sljedeći umrijeti. Koristeći svoju neponovljivu kombinaciju intelekta i impozantne tjelesne građe, Reacher se neće zaustaviti ni pred čim kako bi otkrio istinu i zaštitio članove svoje jedinice. Ako postoji jedna stvar koju Reacher i njegov tim sigurno znaju, to je da se ne treba petljati s posebnim istražiteljima.

Reacher, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Indiana Jones And The Dial Of Destiny, Disney+, 15. prosinca

Završno poglavlje kultne franšize prati priču Indiane Jonesa, cijenjenog profesora arheologije koji se nakon više od desetljeća predavanja na njujorškom Hunter Collegeu sprema povući u svoj skromni stan. No poslije iznenadnog posjeta Jonesovog otuđenog kumčeta Helene Shaw, koja traži rijedak artefakt, zloglasni Arhimedov brojčanik, stvari se naveliko mijenjaju. Neočekivani obrati, susreti sa starim neprijateljima i vječna borba dobra i zla u ovom nastavku potaknuti su uređajem koji navodno ima moć lociranja pukotina u vremenu. Legendarnom Harrisonu Fordu u novom nastavku kultnog filma pridružila se bogata glumačka ekipa: Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge, John Rhys-Davies, Shaunette Renee Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Olivier Richters, Ethann Isidore i Mads Mikkelsen. Posljednji nastavak globalno popularne franšize režirao je James Mangold, producenti su Kathleen Kennedy, Frank Marshall i Simon Emanuel, a izvršni producenti Steven Spielberg i George Lucas.

Indiana Jones and the Dial of Destiny Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Lawmen: Bass Reeves, SkyShowtime, 18. prosinca

Otkrivajući neispričanu priču legendarnog čuvara zakona na Divljem zapadu, serija 'Lawmen: Bass Reeves' prati Reevesa (David Oyelowo) na njegovom putu od ropstva do čuvara zakona i prvog crnog američkog šerifa zapadno od rijeke Mississippi. Unatoč tome što je tijekom karijere uhitio više od 3000 odmetnika, teret Reevesove značke bio je golem, zbog čega se borio s cijenom koju je za to plaćala njegova obitelj. 'Lawmen: Bass Reeves' je nova antologijska serija s nastavcima te će pratiti i druge legendarne čuvare zakona i odmetnike koji su utjecali na povijest. Stalnu glumačku postavu čine Joaquina Kalukango, Lonnie Chavis, Grantham Coleman, Tosin Morohunfola, Dale Dickey, Rob Morgan, Ryan O’Nan, Margot Bingham, Mo Brings Plenty, Justin Hurtt-Dunkley i Bill Dawes. 'Lawmen: Bass Reeves' najnovija je među Sheridanovim serijama dostupnima za streamanje na SkyShowtimeu, uz '1883', '1923', 'Mayor of Kingstown', 'Special Ops: Lioness', 'Tulsa King' i 'Yellowstone'.

Lawmen: Bass Reeves Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount

Smothered, SkyShowtime, 18. prosinca

Sammy je neovisna mlada žena kojoj su dojadile aplikacije za upoznavanje, a Tom je čovjek toplog srca s nemalim teretom prošlosti. Dvoje stranaca se susreću i iskre frcaju dok pijani pjevaju u kabini za karaoke. Nakon što se dogovore da će se upustiti u neobaveznu vezu, njihov odnos počinju komplicirati sve snažniji osjećaji. Sammy uskoro otkriva da u Tomovu životu postoji drugo žensko biće – njegova šestogodišnja kći. 'Smothered' je netipična romantična komedija o sudaru dvaju svjetova u kojoj ljubavna priča mora odoljeti pritiscima modernog dejtanja.

Smothered Izvor: Društvene mreže / Autor: Sky

Maestro, Netflix, 20. prosinca

Višestruko nagrađivani glumac i producent Bradley Cooper u novom biografskom filmu 'Maestro' utjelovljuje jednog od najslavnijih američkih skladatelja, dirigenta i pijanista, Leonarda Bernsteina. Cooper je osim režije i glume zaslužan za scenarij s Joshom Singerom (koji je osvojio Oscara za najbolji scenariji za 'Spotlight') te je jedan od producenata. Netflix najavljuje film kao 'ljubavno pismo životu i umjetnosti' i 'emocionalno-epski prikaz obitelji i ljubavi'. U fokusu radnje je turbulentan 25-godišnji brak Bernsteina s Felicijom Montealegre - otkad su se upoznali na zabavi 1946. godine do čak dvaju zaruka i troje djece, Jamieja, Alexandera i Nine - prožet usponima i padovima te njegovim nevjerama. U ulozi Felicije nalazi se glumica dvaput nominirana za nagradu Oscar, Carey Mulligan, jednu od njihovih kćeri Jamie zaigrala je Maya Hawke, a sina Alexandera Sam Nivola. Inače, Bernstein je ravnao gotovo svim velikim američkim orkestrima te je bio glazbeni ravnatelj Njujorške filharmonije. Svjetsku slavu doživio je zahvaljujući mjuziklima 'U grad!' i 'Priča sa zapadne strane'.

Za scenu koja je uprizorila Bernsteinov kultni nastup iz 1976., u kojem on dirigira Londonskim simfonijskim orkestrom u katedrali Ely, Cooper se pripremao čak šest godina. 'Bio sam zabrinut zbog te scene jer smo je radili uživo. Bio je tu Londonski simfonijski orkestar i snimali su me uživo dok im dirigiram. A proveo sam šest godina kako bih naučio dirigirati punih šest minuta i 21 sekundu', priznao je Cooper.

Maestro | Official Teaser Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Percy Jackson and the Olympians, 2. sezona, Disney+, 20. prosinca

Temeljena na istoimenoj popularnoj seriji knjiga Ricka Riordana, serija prati 12-godišnjeg dječaka po imenu Percy (Walker Scobell) koji vodi naizgled normalan život dok ne sazna da je pola čovjek, pola grčki bog. Kao Posejdonov sin, Percy se mora preseliti u Kamp miješanih krvi, u kojem djeca polubogova dobivaju zaštitu i obuku kako bi usavršili svoje jedinstvene vještine. Ubrzo je pozvan da krene u svoju prvu potragu: mora pronaći ukradenu Zeusovu munju uz pomoć prijatelja, satira Grovera (Aryan Simhadri) i polukrvne Annabeth (Leah Sava Jeffries), Atenine kćeri.

Percy Jackson and The Olympians Izvor: Društvene mreže / Autor: disney

Rebel Moon — Part One: A Child of Fire, Netflix, 22. prosinca

Kora (Sofia Boutella), strankinja tajanstvene prošlosti, započinje novi život u mirnom naselju farmera. No ubrzo postaje njihova jedina nada za preživljavanje kada tiranski regent Balisarius (Fra Fee) i njegov okrutni izaslanik, admiral Noble (Ed Skrein), otkriju da su farmeri nesvjesno prodali svoje usjeve Krvavim sjekirama (Cleopatra Coleman i Ray Fisher) — vođama žestoke skupine pobunjenika koje lovi Majka Svijet. Sa zadatkom pronalaženja boraca koji bi riskirali svoje živote da bi obranili ljude Veldta, Kora i Gunnar (Michiel Huisman) putuju u različite svjetove u potrazi za Krvavim sjekirama i okupljaju malu skupinu ratnika koje na tom putu obilježava potreba za iskupljenjem. Povratkom na Veldt, Jimmy (glas mu daje Anthony Hopkins), drevni mehanizirani zaštitnik koji se skriva u krilima, budi se s novom svrhom. Ali revolucionari moraju naučiti vjerovati jedni drugima i boriti se kao jedan prije nego što vojske Majke Svijeta dođu da ih sve unište.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Fast X, SkyShowtime, 23. prosinca

Jedna od najuspješnijih franšiza, 'Fast and Furious', uzdiže se do novih visina zadnjim poglavljem niza koji ruši sve rekorde pod redateljskom palicom autora hit-filmova Louisa Leterriera (The Transporter). U najnovijem akcijskom filmu koji će osvojiti svijet ponovno se pojavljuje većina glavnih glumaca iz prethodnih nastavaka, kao što su Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Sung Kung, Charlize Theron, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Jason Momoa i Daniela Melchior.

Fast X Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Berlin (Money Heist), Netflix, 29. prosinca

Spin-off prequel megapopularne serije 'Money Heist' fokusiran je na omiljenog lika obožavatelja serije - Andresa de Fonollosa/Berlina (Pedro Alonso), a priča će se odvijati u godinama prije najveće pljačke koju je Španjolska vidjela. u seriji 'Berlin' konkretna pljačka odvija se u Parizu, u kojem on planira uzeti svoj sljedeći plijen iz Chez Vienot, Maison des Encheres — najveće i najprestižnije aukcijske kuće u Parizu. Planira to postići sa štreberskom i nemilosrdnom ekipom koja uključuje Keilu (Michelle Jenner), Cameron (Begoña Vargas), Damiána (Tristán Ulloa), Brucea (Joel Sánchez) i Roija (Julio Peña). Osim toga, čini se da su briljantne policijske detektivke Alicia Sierra (Najwa Nimri) i Raquel Murillo (Itziar Ituño) iz Španjolske pozvane da zaustave pljačku - vjerojatno zbog svojih jakih pregovaračkih sposobnosti i zato što su lopovi iz njihove zemlje.

Berlin Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix