NIKAD NIJE KASNO

Očinstvo u 'kasnim' godinama: Novković ponovo postaje otac, Kalember dobio dijete u 52., a Pađen zasnovao obitelj s 53

07.12.2018 u 05:59

Bionic
Reading

Muškarci sve češće postaju roditelji u kasnijoj životnoj dobi. Puno je tako i primjera slavnih koji su postali očevi nakon 50. rođendana. Trend je to već godinama, a može se vidjeti i u Hrvatskoj. Neki su poslije pedesete postali očevi prvi put, neki drugi, a neki treći put. No i dalje se neobično reagira kada netko dobije dijete u petom desetljeću života. Posljednji primjer kasnog očinstva onaj je Borisa Novkovića

Danas očinstvo u zrelim godinama više nikoga ne iznenađuje, no takve vijesti ipak ne prolaze nezamijećeno, poput najnovije vezane za Borisa Novkovića. Pjevač će krajem prosinca proslaviti 51. rođendan, a 52. dočekat će u društvu trećeg djeteta. Djevojka popularnog glazbenika, Iris Volf, u petom je mjesecu trudnoće. 25-godišnjakinji će to biti prvo, a njemu treće dijete. Novković iza sebe, naime, ima brak s Lucijom Matić, s kojom je postao otac dvojice dječaka, danas desetogodišnjeg Noe i sedmogodišnjeg Bona.

  • +6
Boris Novković Izvor: Cropix / Autor: Admir Buljubasic / CROPIX

Željko Bebek sa suprugom Ružicom dobio je sina Zvonimira u kasnim pedesetima, a kći Katarina stigla mu je u 61. godini.

'Najbolji je osjećaj na svijetu postati tata', izjavio je prije tri godine danas 54-godišnji glumac i redatelj Dejan Aćimović, kad mu je supruga, novinarka Dijana Kožul, na svijet donijela sina Andriju. Ova godina je posebna za tročlanu obitelj, jer je u svibnju rođena i mala Milica.

Glazbenik Jurica Pađen zasnovao je obitelj u 53. godini života. Utemeljitelj rock benda Aerodrom i supruga Ana Šuto imaju sina Vitu i kćer Milu, a on iz bivše veze ima i kćer Taru.

'Odmah sam skužio da će biti brižna majka, što je preduvjet za obiteljski život. Imam izraženu intuiciju izoštrenu kroz iskustva s raznim ljudima i umišljam si da mogu prosuditi kako će se tko ponijeti u određenim situacijama', izjavio je ranije roker.

I miljenik ženske publike Vlado Kalember otac je postao u 52. godini. Desetljećima jedan od najpoželjnijih hrvatskih neženja skrasio se s Anom Rucner, koja mu je rodila sina Darijana, a kasnije su se rastali.

'Tipično je dijete današnjeg vremena, vrlo živ, i onda mu pokušavamo dati nekakvu zanimaciju i možda se pronađe u nečemu... Neka bude čestit, dobar i pošten i to je već dovoljno', izjavio je ranije Vlado.

Vlado Kalember Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Božidar Alić upoznao je čari očinstva s 57, kada je njegova 16 godina mlađa supruga Sanda rodila sina kojem su odabrali ime Ratimir Maria.

'Djetešce je blagoslov ljubavi i braka. Uistinu dolazi kao kruna života, kako ženina, tako i muškarčeva. Ratimir Maria ima već sve što sam postigao, a ono što sam želio, on će zacijelo prestići. Sva ljepota i blagost, ljubav Gospodina zrcali se u dječjem pogledu. Usuđujem se reći da je u ovom svijetu koji više ne poštuje i ne ljubi, gazi i otima – ljubav najpotrebnija', rekao je ranije.

U šesto desetljeće života zakoračio je glumac Rade Šerbedžija kada je kao 51-godišnjak dobio peto dijete, kćer Milicu, a redatelj Krsto Papić imao je 72 godine kad je sa suprugom, tada 57-godišnjakinjom Jadrankom Štefanac, dobio kćeri Elu i Taru.