'KAO U SNU'

Obožavatelji u niskom startu: Nakon šest godina izlazi novi album Tonyja Cetinskog

04.04.2018 u 09:06

Bionic
Reading

Novi studijski album Tonyja Cetinskog, 'Kao u snu', na tržištu će se pojaviti u subotu 14. travnja i to ekskluzivno u download formi, putem portala Moj Telekom, za korisnike usluga Hrvatskog Telekoma, koji će ga moći preuzeti u idućih šest mjeseci. Istog dana album će u CD formatu objaviti i Hit Records

Riječ je o dvanaestom studijskom albumu ovog renomiranog izvođača, nakon 'Srce nikad ne laže' (1990.), 'Ljubomora' (1993.), 'Ljubav i bol' (1995.), 'Prah i pepeo' (1997.), 'A1' (1998.), 'Triptonyc' (2000.), 'A sada...' (2003.), 'Budi uz mene' (2005.), 'Ako to se zove ljubav' (2008.), 'Da Capo' (2010.) i 'Opet si pobijedila' (2012.).

Na ovaj posljednji album čekalo se punih šest godina, a u međuvremenu je Tony na tržište izbacio još poneki singl kako bi svojoj vjernoj publici pružio nove razloge za zadovoljstvo.

Toni Cetinski - 'Nemam sreće s tobom' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Na taj način stvarao se i novi album, o kojem je u ekskluzivnom intervjuu za tportal rekao:

'Prije dvije godine uveli smo više analogije, a maknuli digitaliju i semplove, pa smo kompletan album, koji smo ranije snimili, morali prearanžirati jer smo na terenu vidjeli da publika jako dobro reagira na unplugged. Čak sam bio odustao od nekih starih pjesama koje mi nisu dobro zvučale, ali očito je klavijaturist Filip Gjud, koji je zadužen za raspisivanje nota i aranžmana, našao dobru mjeru između zvuka benda i zvuka violina.

Sve se poklopilo koncertom na tvrđavi u Šibeniku prošlog ljeta te se na tonskoj probi potvrdilo da je moj vokal sjeo na umjerenije sviranje benda, pri kojem se bolje čuje tekst, ono o čemu pjevam. Prije sam imao napucan bend i sound, a sad smo to nekako pripitomili i, kao što sam spomenuo, odlučili prearanžirati već snimljene pjesme. Igor Ivanović, Filip Gjud i Marko Vojvodić su okosnica, a ja sam prvi put izvršni i odgovaram za uspjehe i neuspjehe albuma. Gostujući producent je Elvis Stanić na dvije pjesme i bit će mi gost na ljetnoj pozornici 27. srpnja. Violinama i orkestrima svakako smo obogatili zvuk na ovom albumu.'

  • +5
Toni Cetinski Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Novi album sadržavat će singlove 'Nemam sreće s tobom' i naslovnu pjesmu 'Kao u snu', za koju glazbu i tekst potpisuje Amil Lojo, aranžman je djelo Marka Vojvodića, dok glazbenu produkciju zajednički potpisuju Toni Cetinski i Igor Ivanović.

Album 'Kao u snu' donosi mnoga iznenađenja, a jedno je sigurno skladba koju potpisuje poznati skladatelj Miroslav Rus. Toni Cetinski će na dan izlaska albuma, u subotu 14. travnja, novi materijal promovirati na spektakularnom koncertu u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, u sklopu proslave drugog rođendana Magente 1, jedinstvene kombinacije pogodnosti koja objedinjuje internetske, mobilne i TV usluge Hrvatskog Telekoma.

Toni Cetinski - 'Kao u snu' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Koncert će biti streaman i putem MAXtv-a, MAXtv-a To Go, tportala te kanala Hrvatskog Telekoma na Facebooku i YouTubeu.

Toni Cetinski objavljuje novi album 14. travnja na portalu Moj Telekom.