OBITELJSKE VEZE DVIJU ZVIJEZDA

Obožavatelji Rite Ore i Due Lipe u nevjerici: Svi bruje o staroj zajedničkoj fotografiji njihovih djedova

11.05.2021 u 13:10

Bionic
Reading

Društvenim mrežama kruži šezdeset godina stara crno-bijela fotografija na kojoj u druženju uz piće na Kosovu uživaju djedovi Rite Ore i Due Lipe

Fotografiju ju još 2019. godine objavio Duin otac Dukagjin Lipa.

'Moj otac, Seit Lipa i gospodin Besim Sahatçiu. Djedovi Due Lipe i Rite Ore na piću u gradu Peć 1960-ih godina', napisao je Dukagjin uz fotografiju i dodao hashtagove #djedovi i #prijatelji.

Obožavatelji 30-godišnje i 25-godišnje pop zvijezde albanskih korijena oduševljeni su njihovom povijesnom vezom, a neki su primijetili i sličnost jedne zvijezde s djedom.

Rita Ora je rođena u Prištini u albanskoj obitelji. Njezina je majka Vera, rođena Bajraktari, psihijatrica, a otac Besnik Sahatçiu, koji je studirao ekonomiju, vlasnik je kafića. Pjevačica je ime dobila po Besimovoj omiljenoj glumici Riti Hayworth.

  • +7
Rita Ora Izvor: Profimedia / Autor: Richard Milnes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ritin djed Besim Sahatçiu, koji je je bio filmski, TV i kazališni redatelj, umro je 2005. godine. Bio je cijenjen u svom području pa mu je 2018. godine kosovsko Ministarstvo kulture posthumno dodijelilo Nagradu za životno djelo za kinematografiju. Te je godina i jedna ulica u Prištini nazvana po njemu.

Dua Lipa je rođena u Londonu i najstarije je dijete kosovskih Albanaca Anese, rođene Rexha, i Dukagjina iz Prištine. Duina baka po majci porijeklom je iz Bosne i Hercegovine.

  • +31
Dua Lipa Izvor: EPA / Autor: GUILLAUME HORCAJUELO

Duin djed Seit Lipa je bio istaknuti povjesničar i intelektualac. Preminuo je 1999. godine, a od 1990. do 1995. godine radio je kao voditelj Kosovskog instituta za povijest.

Mnogim obožavateljima mlade zvijezde nije promaknula njena sličnost s djedom Seitom.

'Dua toliko sliči svome djedu da je to cool... obrve odaju tko je čiji djed... Seit Lipa je onaj s obrvama', napisao je jedan obožavatelj, a drugi je dodao kako fotografija objašnjava otkud Dui raskošne obrve.

Sličnost Rite i njenog djeda Besima nitko nije primijetio, ali su primijetili njegovu nevjerojatnu sličnost sa zvijezdom 'Spidermana'.

'Djed s desen strane je djed Toma Hollanda i Rite Ore...', napisao je netko i dodao da su na slici zapravo Conna Gray i Tom Holland.

'Čekaj malo, uopće nisi u krivu. Djed s desne strane izgleda kao Tom Holland dok gromko plače', odgovorio mu je drugi obožavatelj pop zvijezda.

Dok je druženje djedova dvije pop zvijzde mnoge ostavilo u nevjerici, neki su se malo pozabavili statistikom pa ispada da je manja vjerojatnost da se Seit i Besim nisu sreli.

'Oba djeda su iz Peći, grada koji je 60-ih imao oko 65 tisuća stanovnika, a obojica su bili dovoljno uspješni da se poznaju', jedan je od komentara.