tvrđava Punta Christo

Objavljeni datumi 11. Outlook festivala i u prodaji posebna ponuda festivalskih ulaznica

11.10.2017 u 14:03

Bionic
Reading

Prošlo je točno mjesec dana od završetka proslave prvog desetljeća Outlook festivala na tvrđavi Punta Christo pored Pule, a organizatori se već pripremaju za 11. izdanje ovog najvećeg okupljanja ljubitelja bass glazbe i soundsystem kulture

Prošlo je točno mjesec dana od završetka proslave prvog desetljeća Outlook festivala na tvrđavi Punta Christo pored Pule, a organizatori se već pripremaju za 11. izdanje ovog najvećeg okupljanja ljubitelja bass glazbe i soundsystem kulture.

Upravo su objavljeni datumi i sada već znamo kako će se Outlook festival 2018. održati od srijede 5. rujna, kada će biti otvoren velikim koncertom u pulskoj Areni, i trajati sve do nedjelje 9. rujna, točnije ponedjeljka, kada se festival zatvara u ranim jutarnjim satima.

Organizatori su pripremili i novost za sve dosadašnje i buduće posjetitelje festivala, a to je posebna ponuda festivalskih ulaznica za 11. festivalsko izdanje, po do sada najnižoj cijeni od samo 400 kn. Festivalska ulaznica vrijedi za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Punta Christo (od 6. do 9. rujna 2018.) ne uključujući koncert otvorenja. Ulaznice su već u prodaji i mogu se naći na ovom linku, putem Entrio sistema te na prodajnim mjestima diljem zemlje.

Na slavljeničkom line-upu nedavno završenog Outlook festivala našli su se renomirani glazbenici, vrsni predstavnici hip-hopa, duba, reggaea, junglea, drum and bassa, dubstepa i srodnih žanrova te dugogodišnji prijatelji festivala, a u njihovoj glazbi i popratnim programima uživalo je više od 12 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Time je zatvorena još jedna odlična festivalska sezona na tvrđavi Punta Christo koja je započela sa Seasplash festivalom, a tik prije početka Outlooka završio je i 6. Dimensions, jedan od najcjenjenijih festivala elektroničke glazbe u svijetu.

Jubilarno izdanje festivala, na već tradicionalnoj lokaciji povijesne pulske Arene, otvorio je hvaljeni američki producent DJ Shadow, sjajni 20-člani Outlook Orchestra koji je uz brojne live vokaliste izvodio uspješnice Outlookovog glazbenog izričaja te grime megazvijezda Dizzee Rascal. Više od 60 glazbenika na dosad najvećoj postavljenoj pozornici u Areni označilo je savršenu uvertiru za četiri dana uživanja na čak 11 unikatnih pozornica smještenih na mističnoj tvrđavi, na kojim se izmijenilo preko 350 izvođača, te više od 40 party brodova.

Outlook je nedavno nominiran za najbolji festival u 'overseas' kategoriji na UK Festival Awards, čije će se 14. izdanje održati u studenom u Londonu.