ZANIMLJIVI NASLOVI

Obilje zabave i smijeha: Uz ovih pet serija duge i hladne večeri brže će prolaziti

16.12.2022 u 06:19

Bionic
Reading

Blagdanski su dani gotovo iza ugla pa ako već pomalo ulazite u božićno raspoloženje, predblagdanski vikend pred nama savršena je prigoda za 'vježbanje' opuštanja ispred ekrana uz genijalne naslove koje nam nude streaming servisi

Ponuda dobrih serija nikad nije bila bolja, a mi smo istražili ponudu na streaming servisima i pronašli fantastične naslove nominirane i za prestižnu nagradu Zlatni globus u kategoriji mjuzikla ili komedije.

'Abbott Elementary'

'Abbott Elementary', dostupna na platformi Disney+, zanimljiva je serija, nagrađena i Emmyjem, čije je mjesto radnje, kako joj i samo ime kaže, osnovna škola u afroameričkom dijelu Philadelphije. Glavni likovi su učitelji sa svojim problemima i izazovima s kojima se svakodnevnu susreću, a osobitost serije je to što je snimljena u zabavnom mockumentary formatu. Većina učitelja ne izdrži više od dvije godine u toj školi, no oni koji ostaju odlučni su pomoći učenicima kako bi ostvarili uspjeh u životu. Janine Teagues (Quinta Brunson) i Jacob Hill mladi su učitelji koji surađuju s iskusnom Barbarom Howard, a glumi je nenadmašna Sheryl Lee Ralph.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'The Bear'

Seriju 'The Bear' također donosi Disney+, a u njoj upoznajemo Carmyja (Jeremy Allen White), vrhunskog kuhara koji je naslijedio posao svog pokojnog brata Michaela, The Original Beef of Chicagoland. Dok Carmy radi sve kako bi ga održao na životu, sukobljava se s ostalim članovima osoblja, poput svoje talentirane sous chefice Sydney (Ayo Edebiri) i najboljeg bratovog prijatelja Richieja (Ebon Moss-Bachrach), poprilično neugodne osobe koja se više od svega pribojava promjena. Iako se radnja uglavnom odvija u kuhinji restorana, prateći djelatnike u njihovim svakodnevnim zadacima, uzbuđenja nimalo ne nedostaje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Hacks'

'Hacks', dostupna na platformi HBO Max, donosi duhovitu, zabavnu i gorko-slatku priču o dvije komičarke. Fantastična veteranka Jean Smart glumi Deborah, vremešnu komičarsku legendu iz Las Vegasa koja udružuje snage s mladom komičarkom - protiv svoje volje i silom prilika. Iako je iznimno popularna, Deborah s godinama pomalo gubi slavu, a broj nastupa postaje joj sve manji. Dakako, suradnja s Avom (Hannah Einbinder) donosi bezbroj izazova jer se radi o dvije pripadnice različitih generacija i pogleda na život. Nikako ne propustite!

'Hacks', foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

'Only Murders in the Building'

'Only Murders in the Building', serija koju možete gledati na platformi Disney+, prati život troje susjeda u zgradi Arconiji u New Yorku, a oni imaju istu strast - opčinjenost kriminalističkim podcastom 'All is Not OK in Oklahoma'. Nakon misterioznog samoubojstva u zgradi trio pokušava riješiti slučaj, a istražuje ga troje zaljubljenika u true crime - povratnik u glumačke vode Steve Martin, njegov kanadski kolega, komičar Martin Short i pop zvijezda Selena Gomez.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Wednesday'

Nova serija Tima Burtona, u kojoj glavni lik Wednesday Addams glumi mlada Jenna Ortega, u debitantskom je tjednu postala novi Netflixov hit, svrgnuvši s trona i 'Stranger Things', a o ovom neobičnom projektu, u kojem možemo vidjeti i superzvijezdu Catherine Zeta-Jones kao Morticiju, ne prestaje se govoriti. U središtu radnje novog spin-offa o obitelji Addams je tinejdžerica goth stila koja dolazi u internat Nevermore Academy. Zanimljivo je to da se u seriji u ulozi učiteljice Miss Thornhill pojavljuje Christina Ricci, glumica koja je tumačila lik Wednesday u filmovima 'Obitelj Addams' (1991.) i 'Vrijednosti obitelji Addams' (1993.).

Wednesday Addams Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix