prijevremeno puštanje

O. J. Simpson nakon devet godina izlazi iz zatvora

20.07.2017 u 22:44

Bionic
Reading

Nakon što je devet godina proveo u zatvoru, bivši igrač američkog nogometa pušten je prijevremeno na slobodu. Ono po čemu je O. J. Simpson najpoznatiji javnosti, optužbe su za dvostruko ubojstvo prije dva desetljeća, od kojih je na kraju oslobođen, u zatvoru je završio zbog oružane pljačke, napada smrtonosnim oružjem i još desetak različitih kaznenih djela koje 2007. godine počinio u hotelu u Las Vegasu

Bivši igrač američkog nogometa i bivša glumačka zvijezda, pojavio se pred članovima povjerenstva za pomilovanje putem video linka iz zatvora Lovelock, gdje posljednjih devet godina sjedi u ćeliji zbog oružane pljačke. Kada ga je četveročlani odbor jednoglasno odlučio pustiti na prijevremenu slobodu, 70-godišnji O. J. Simpson spustio je glavu i rekao:

The #ojsimpson parole hearing in 60 seconds.

A post shared by Outside The Lines (@outsidethelinesespn) on

'Hvala vam. Odslužio sam svoje.' Sud je odluku obrazložio riječima da je bivša zvijezda poštovala zatvorska pravila, a osim toga nije do sada osuđivan pa kao takav ne predstavlja prijetnju. O. J. Simpson prvotno je osuđen na 33 godine zatvora, a nagađa se kako bi na slobodu mogao izaći 1. listopada.

Ipak, mnogi se s time ne bi složili, jer ono što je prije 22 godine zgrozilo američku, ali i svjetsku javnost, bilo je ubojstvo njegove bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina prijatelja Rona Goldmana. To ubojstvo sve je šokiralo, Simpson je bio glavni osumnjičeni, no na kraju je oslobođen krivnje.