'THE GOAL'

Novom pjesmom, na rođendan Leonarda Cohena, najavljen izlazak njegovog posthumnog albuma

21.09.2019 u 17:57

Bionic
Reading

Da je živ, Leonard Cohen danas bi proslavio 85. rođendan i vjerojatno s nestrpljenjem iščekivao svoj novi album, 'Thanks For The Dance', čiji je izlazak najavljen za 22. studeni

Pjesmom 'The Goal' najavljen je novi, posthumni album Leonarda Cohena koji bi danas, da je živ, proslavio svoj 85. rođendan. Leonard Cohen preminuo je 7. studenog 2016., a točno tri godine kasnije, na veliku radost svih obožavatelja, stiže i njegov album sa devet novih pjesama.

Leonard Cohen - The Goal (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kako je najavljeno, album 'Thanks For The Dance' nije kompliacija B strana singlova niti ostataka s prošlih albuma, već neočekivane, nove, vitalne i uzbudljive pjesme koje su nastavak finalnog umjetnikovogo djela, a koji će se na tržištu naći 22. studenog.

Naime, sedam mjeseci nakon njegove smrti, Cohenov sin Adam Cohen povukao se u renoviranu garažu u svom dvorištu, nedaleko od očeve kuće, kako bi ponovno surađivao sa svojim ocem, no ovoga puta posthumno. Njihova prijašnja suradnja bila je na hvaljenom album 'You Want It Darker', kojeg je Adam Cohen producirao. Leonard je ostavio svoje nove, nedovršene pjesme snimljene uglavnom kao glas bez glazbe i zamolio sina da ih dovrši.

  • +9
Leonard Cohen Izvor: Profimedia / Autor: Graham Hughes / Press Association

Album je sniman na različitim lokacijama, a na njemu su gostovali mnogobrojni glazbenici. 'U komponiranju i aranžiranju glazbe koja će pratiti Leonardov glas koristili smo njegove najkarakterističnije glazbene izraze i na taj način ga držali prisutnim na ploči cijelo vrijeme. Ono što me najviše pokreće vezano za ovaj album je emotivna reakcija svih koji su sudjelovali nakon preslušavanja albuma. Svi su komentirali ‘Leonard živi!'', izjavio je Adam Cohen.