PROMJENA KARIJERE

Novi zaokret u životu Lamije Alečković

07.02.2017 u 11:44

Bionic
Reading

Dugogodišnja urednica, novinarka i voditeljica HRT-a teizvršna producentica na AlJazeeri Balkans, Lamija Alečković odnedavno ima novi poslovni angažman. O kakvom je projektu riječ i što će biti s njezinom televizijskom karijerom, ispričala je za tportal

'Nakon AlJazeere i HRT-a sam odlučila odmoriti malo, trebalo mi je. Uzela sam si gotovo godinu dana odmaka, putovala, učila nove stvari i vraćala se sebi', kaže Lamija.

Sasvim iznenada uslijedio joj je agažman da radi kao project and communications manager i taj je projekt silno veseli.

'Radim s krasnim ljudima koji imaju posebna znanja, zajedno se lijepo nadopunjujemo i užitak je upoznavatnje novih stvari i znanja te kročiti ovim, u ovoj fazi, nepredvidivim start up-ovskim putevima s Aspidom i njihovom tipkovnicom. Projekt Izzy ft. Angry Birds na kojemu sam projektno angažirana već dva mjeseca, inovacija je nastala u Zagrebu, u glavi Marina Ercega, i cijela priča i proizvod - interaktivna tipkovnica za moblne uređaje, su mi od prvoga trenutka fenomenalni. Radimo na pripremama za lansiranje proizvoda, sada evo u Hrvatskoj i Makedoniji, a krajem mjeseca i globalno. Poslovni prioritet mi je uspješno dovršiti ovaj projekt Aspide i Rovia, na kojemu rade i Bruketa & Žinić OM, postići zadane ciljeve pa ćemo vidjeti kako dalje', otkrila je.

U medijskom, novinarskom poslu je smatra, napravila dovoljno na našem tržištu, nešto je vuklo dalje, traži nove izazove.

'To nikako ne znači da mi mediji nisu u srcu i da im neću, pa možda čak i kroz ovakve projekte, ostati blizu. Televiziju u ovome zastarjelom obliku, ostavljam za sada po strani, mediji se sele odavno na neke druge platforme pa selim i ja. I ne mora to nužno biti kroz određenu medijsku kuću... Mogućnosti je pregršt', ističe.

Lamija Alečković je u pravom smislu dijete HTV-a. Zahvaljujući legendarnom Paji Kanižaju i Nataši Ahačić počela je u Programu za djecu i mlade Televizije Zagreb osamdesetih godina, a nakon dječjega programa i kratkoga izleta u filmske vode, najdulje je ostala vjerna informativnome programu. Četiri godine je provela u Sarajevu, na Al Jazeeri Balkans kao izvršna producentica, a potom se vratila na HTV gdje je radila kao rukovoditeljica Informativnog medijskog servisa HRT-a.