NE IDE onako KAKO SU ZAMISLILI

Novi udarac za Meghan Markle i princa Harryja: Još jedan fijasko na poslovnom planu

18.06.2020 u 13:46

Bionic
Reading

Dugo stvaran plan da postanu financijski neovisni nakon odlaska iz britanskog kraljevstva naišao je na prve prepreke. Meghan Markle i princ Harry u SAD-u su početkom ožujka predali papire za osnivanje zaklade kojom bi se bavili u budućnosti, a koja nosi ime njihova sina Archieja. Nepotpuna papirologija, nepodmireni računi za porez i nejasnoće oko cijelog projekta zadaju paru nove probleme

Princ Harry i Meghan Markle krajem prošle godine odlučili su napustiti britansko kraljevstvo, odreći se kraljevske titule i postati financijski neovisni. Njihov plan nekima je izgledao obećavajuće, dok je druge brinulo kako su supružnici točno zamislili svoju poslovnu budućnost. Sukladno njihovom planu o preseljenju u Kanadu, pa potom SAD, Meghan i Harry planirali su osnivanje zaklade koja bi nosila ime Archewell, po uzoru na njihova sinčića Archieja.

Početkom ožujka, netom prije nego što su doselili u Kaliforniju, bivši kraljevski par predao je prijavnicu u državni ured za osnivanje tvrtki, a sada je na njihovu adresu stigla odbijenica.

Magazin The Sun došao je u posjed dokumenta u kojem se objašnjava zašto je odbijen zahtjev za osnivanje zaklade. Meghan Markle i princ Harry predali su nepotpunu dokumentaciju, nepotpisane završne papire, nisu platili određene poreze koji se u takvim slučajevima uredno plaćaju, a djelatnik zadužen za provjeru pravovaljanosti cijelog projekta ocijenio je Archewell nejasno obrazloženom zakladom.

Baš kao što je procijenio i sam ispitivač, vojvode od Sussexa nisu do kraja osmislili svoj koncept unutar kojeg namjeravaju prikupljati sredstva za razne udruge, pomagati mladima i nemoćnima.

Telegraph je i ranije izvijestio da je u SAD-u podnesena papirologija o njihovoj novoj tvrtki, a planovi uključuju kreiranje web stranice i dijeljenje materijala za obrazovanje i obuku putem filmova, knjiga..

Vojvoda i vojvotkinja rekli su u svom posljednjem obraćanju javnosti da su usredotočili svoje napore na pandemiju koronavirusa, ali da su se osjećali 'primorani' otkriti detalje o svom poslovnom pothvatu.

'Kao većini, naš fokus je trenutno na pružanju podrške u borbi protiv globalne pandemije Covid-19, ali suočeni sa saznanjima da su ove informacije izašle na vidjelo, osjećali smo se obveznima podijeliti priču o tome kako je došlo do ideje o Archewellu. Prije SussexRoyala, pojavila se ideja Archea – što je grčka riječ koja znači izvor akcije', rekli su pa dodali:

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

'Povezali smo se s ovim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana uspostaviti i on je postao inspiracija za ime našeg sina. Učiniti nešto smisleno, učiniti nešto što je važno. Archewell je ime koje kombinira drevnu riječ za snagu i djelovanje i drugu koja evocira duboke resurse koje svi moramo iskoristiti. Radujemo se pokretanju Archewella kad dođe vrijeme.'