ZA NJIHOVO OSIGURANJE

Kanađani negoduju: Meghan Markle i princ Harry u Kanadi su živjeli tek dva mjeseca, a porezni obveznici to će platiti 270 tisuća kuna

16.06.2020 u 19:36

Bionic
Reading

Kako je otkriveno, kratki život u Kanadi vojvode i vojvotkinje od Sussexa i njihovog sinčića Archieja u jeku Megxita, iz svojeg će džepa morati platiti porezni obveznici, ali ne Velike Britanije, već Kanade, kojima se ta ideja nikako ne sviđa

Njihov boravak u Britanskoj Kolumbiji platit će kanadski porezni obveznici i to oko 270 tisuća kuna za njihov život u Kanadi koji je potrajao tek dva mjeseca i zapravo je bio prva stanica između Velike Britanije i Amerike.

Osiguranje Meghan Markle i princa Harryja već je mjesecima glavna tema u javnosti, što ne treba i čuditi, budući da sve zanima tko će platiti te visoke troškove. U Kanadi su boravili od 18. studenog 2019. do 19. siječnja ove godine, stoga je iznos od 270 tisuća kuna napravljen za taj period, nakon čega je tročlana obitelj odselila u Los Angeles i trenutno žive u vili tajkuna Tylera Perryja.

  • +2
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Front Row Image / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

No, u tom obračunatom iznosu nisu stavljene isplaćene plaće, kao ni prekovremeni rad, topli obrok i prijevoz. Upravo je odluka kanadske vlade da nema namjeru sudjelovati u plaćanju troškova života Meghan Markle i princa Harryja ubrzala i njihovu odluku, ali i preseljenje u Los Angeles, a još uvijek nije poznato tko točno u Americi plaća troškove osiguranja.

Prema pričama njihovih bliskih prijatelja, te troškove iz svog džepa plaćaju vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, a još je u ožujku potvrđeno kako će princ Charles platiti 2 od 4 milijuna funti, koliki su troškovi osiguranja.

Ono što je još zanimljivo podatak je da su supružnici prošli mjesec unajmili osiguravajuću kuću koja inače brine o sigurnosti najvećih zvijezda, a čija je cijena gotovo 50 tisuća kuna dnevno.