NOVAC POREZNIH OBVEZNIKA

Meghan Markle i princ Harry počeli su vraćati dug za preuređenje kuće, no tek nakon što je princ Charles napravio ovo

26.05.2020 u 12:27

Bionic
Reading

Kako se čini, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa moglibi početi s vraćanjem 2,4 milijuna funti, koliko su britanski porezni obveznici platili preuređenje njihovog doma Frogmore Cottage, no sve to neizvedivo je dok Harryjev otac ne odluči plaćati troškove njihovog osiguranja u Americi

Princ Harry i Meghan Markle obećali su vratiti 2,4 milijuna funti, koliko su britanski porezni obveznici morali dati iz svojih džepova kako bi preuredili njihov dom u Windsoru, a u kojem su na kraju živjeli tek nekoliko mjeseci, rekavši kako će im on biti njihova britanska baza, iako su novi život započeli u Los Angelesu.

No, cijela situacija, koja se izdogađala u svijetu, među kojima i pandemija koronavirusa, pomrsila im je zacrtane planove. Naime, Meghan i Harry bili su uvjereni kako će početi zarađivati milijune čim započnu svoj novi život van kraljevske obitelji, prodajući svoje ime i brend, no koronavirus zaustavio je sve nove poslove, zbog čega se njihova kućna blagajna počela prazniti.

Osim novca ostali su i bez osiguranja, tima Metropolitan policije, koja im je otkazala suradnju nakon što su početkom ove godine odlučili svoj život započeti na drugom kontinentu, iako je princ Harry do posljednjeg trenutka bio uvjeren kako im to neće biti oduzeto.

No, sa svime su se počeli 'loptati' prvo Kanađani, gdje su prvo vrijeme Sussexovi živjeli, koji su jasno dali do znanja da oni nemaju namjeru plaćati 24-satnu zaštitu paru nakon što su odlučili napustiti kraljevsku obitelj, a sve se dodatno zakompliciralo njihovim preseljenjem u Los Angeles, jer se tada očekivalo da u sve 'uskoči' američka vlada i građani. Sve to bi koštalo oko 4 milijuna funti godišnje, budući da bi se trebali uzeti privatno osiguranje. Tu je i Donald Trump jasno dao do znanja da on nema namjeru sve to financirati.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

U konačnici, za pomoć su morali zatražiti princa Charlesa i zamoliti ga da on financira osiguranje kako bi oni mogli početi vraćati dug za Frogmore Cottage. Inače, to nije jedino što Charles financira 'odbjeglom paru', budući da je on već pristao kako će upravo on pokriti sve troškove prve godine života van kraljevske obitelji, dok ne počnu sami zarađivati za život.

Nekako u isto vrijeme odrekli su se osiguranja Metropolitan policije, ali i plaćati dugove za Frogmore. Šuška se kako je dogovoreno da mjesečno plaćaju 18 tisuća funti, što je zapravo kombinacija najma imanja, kao i troškovi održavanja.

'Bili su uvjereni kako će im britanski poreznici nastaviti plaćati osiguranje, no onda im se izmaklo tlo pod nogama pa su morali tražiti princa Charlesa da uskoči. To i je razlog što sada napokon mogu vraćati kraljici i obitelji, budući da je novac za renovaciju uzet iz javnih sredstava', otkrio je neimenovani izvor i dodao: 'Najskuplji troškovi bili su oni za dizajnere interijera, budući da su angažirali stručnjake iz Amerike da im urede vrt. Meghan je željela i teniski teren, iako u blizini već postoji jedan, no to bi značilo da moraju napustiti sigurnost svog doma i biti viđeni, što im se nije svidjelo. Bili su uvjereni da se novac koji su potrošili na renovaciju ne razlikuje niti najmanje od ostalih troškova koje imaju svi članovi kraljevske obitelji.'