sliči na muzej

Novi projekt Zlatka Dalića: Otvorio restoran u Varaždinu, a sve je uređeno u znaku reprezentacije

05.09.2023 u 09:20

Bionic
Reading

Izbornik naše nogometne reprezentacije odlučio se za ugostiteljski podvig. Svoj restoran je nazvao 'The Family', a prostire se na 600 kvadratnih metara i tri etaže te može primiti oko 150 gostiju

Restoran je svojevrsni je muzej hrvatske reprezentacije, a nalazi se u prostorima bivšeg Palatina, donosi Večernji list. Naveli su da se na otvorenju pojavili Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Bili su ondje i bivši ministar Zlatko Marić, Ljubomir Kerekeš, Mate Bulić i mnogi drugi.

'Nisam razmišljao prvenstveno o restoranu. Ovo je prikaz povijesti naše reprezentacije, na jednom mjestu preko 40 originalnih dresova, počevši od onog protiv SAD-a, medalje, fotografije, uspomene, moja priča u reprezentaciji i priča o obitelji', otkrio je Zlatko Dalić za Večernji list. Dodao je da je ideja dugo tinjala u njemu. Stalno dobiva poklone, majice, dresove, priznanja, pa je tražio način kako to sve staviti na jedno mjesto.

Poseban zid u restoranu posvećen je kapetanima reprezentacije, vratarima i pažljivo odabranim dresovima, a mogu se vidjeti i medalje s dvaju svjetskih prvenstava i završnice Lige nacija. Po prvi put Dalić je javnosti otkrio neke svoje važne uspomene, poput knjiga koje su mu s posvetama darivali navijači ili različite udruge. U prostoru se nalazi i kip Djevice Marije s desecima krunica i vjerskim sličicama, ikonama, inače poklonima koje je izbornih dobio tijekom zadnjih godina.

uskršnji izlazak

Zlatko Dalić sa suprugom Davorkom uživao na koncertu Dražena Zečića u Varaždinu

Pogledaj galeriju

Sudeći prema fotografijama sa službene Instagram stranice Dalićevog restorana, u gatronomskoj ponudi bit će pizze, meso i razne slastice.