USKORO NA TRŽIŠTU

Novi poslovni pothvat: Bob Dylan krenuo u proizvodnju viskija

04.05.2018 u 10:34

Bionic
Reading

Američki kantautor i dobitnik Nobela za književnost Bob Dylan krajem svibnja s partnerima pokreće vlastitu liniju viskija koju će nazvati 'Heaven's Door', a sastojat će se od triju vrsta viskija - 'straight rye', 'straight bourbon' i 'double-barreled', pišu američki mediji

Liniju je Dylan odlučio pokrenuti s poznatim proizvođačem 'Angels’s Envy' bourbona i velikim obožavateljem Marcom Bushalom.

'Obojica smo željeli stvoriti kolekciju američkih viskija od kojih će svaki na svoj način pričati vlastitu priču. Desetljećima putujem i probao sam neke od najboljih whiskeya na svijetu, a ovaj naš je izniman', kazao je Dylan za New York Times.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. svibnja naći će se na policama specijaliziranih trgovina u Sjedinjenim Državama. Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od željeza, a ikonografija ruralna - čine je vrane i kočije.

Bushala je, među ostalim za New York Times rekao da je Dylan utjelovljenje značajki ključnih za promociju dobroga whiskeya: 'Vjerodostojan je, 100 posto američki i radi što želi i onako kako želi.'

Standardna linija 'Heaven’s Doora' prodavat će se za 50 do 80 dolara po boci, a prva specijalna Bootleg Series edicija koja dogodine 'puni' 25 godina (riječ je o 25 godina odležanom whiskeyu), stajat će 300 dolara.

  • +3
Bob Dylan Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo