ZANOSNA SPLIĆANKA

Novi izazov Mirte Šurjak

03.04.2017 u 15:25

Bionic
Reading

Iako svaku objavu na društvenim mrežama obožavatelji sportske novinarke HRT-a Mirte Šurjak dočekaju s oduševljenjem, posljednjih dana nije previše aktivna na društvenim mrežama. Punom parom radi na novom HTV-ovu projektu. Koja je njezina uloga u njemu te kako se snalazi u praćenju toga sporta o kojem se ne zna baš puno, ispričala je za tportal

Mirta Šurjak od 3. travnja pa svaki dan tijekom tjedna do nedjelje, 9. travnja radi 'EP u dizanju utega - Split 2017.' na 2. programu HRT-a u poslijepodnevnim satima, od 17.45. Vrsna poznavateljica nogometa okušala se ovaj put u novom sportu.

'Dizanje utega do sada nije bilo medijski praćeno, na ovaj način da se uživo prati samo natjecanje. Sa samim sportom i njegovim pravilima upoznajem se i pripremam svaki dan u hodu, kroz razgovor s raznim sugovornicima, čitajući i informirajući se s raznih strana. Imam dobar tim s kojim radim. Najteže je bilo jučer, prvog dana svečanog otvaranja, kad je sve krenulo, ali brzo smo se uhodali. Velika dvorana Sportskog centra Gripe izgleda odlično, organizatori su obavili sjajno svoj posao', kaže Mirta koja emisiju uređuje i vodi.

'Stjepan Balog je komentator, a Hrvoje Hrengek radi priloge za emisiju. Moj je dio posla taj da razgovaram s gostima iz studija', rekla je.

Mirta se već priprema i za prijenos Sinjske alke koju radi posljednjih pet godina.

'Ove godine Sinjska alka seli se u Vukovar, treći put u svojoj 300. obljetnici održavanja, izvan Sinja, i to 6. svibnja. Odande ću raditi studijsku emisiju', ističe ova zgodna 33-godišnjakinja koja će uskoro upisati i školu za trenere.

A post shared by Mirta (@mirta.surjak1) on

A post shared by Mirta (@mirta.surjak1) on