SVI SU GA ČULI

Novi gaf Davora Meštrovića u 'Dobro jutro, Hrvatska', oko svega se oglasio i HRT

27.05.2021 u 10:36

Bionic
Reading

Trebala je to biti sasvim uobičajena 'Dobro jutro, Hrvatska', koju su ove srijede ujutro vodili Zlata Muck Sušec i Davor Meštrović, no jedan komentar voditelja, nesvjesnog da mikrofoni nisu isključeni, ponovno je izazvao buru u javnosti

Zaredali su se gafovi voditelja HRT-ovog 'Dobro jutro, Hrvatska', Davora Meštrovića Meštra. Prošle je godine bio na udaru javnosti zbog neumjesnog komentara na račun tada još uvijek maloljetne pjevačice Mije Negovetić. Tada je rekao, najavljujući njezin novi spot, 'Uživajmo u Mijinim hlačicama'. Nakon negodovanja javnosti od HRT-a je dobio pisano upozorenje zbog povrede obveze iz radnog odnosa.

No, gafovima tu nije bio kraj. Prije nekoliko mjeseci, prilikom najave novog gosta i njegovog projekta o životu legende Dinama Velimira Zajeca, Davor Meštrović je proglasio nekadašnjeg nogometaša mrtvim.

'Dolazi nam kolega novinar Sanjin Španović koji je napisao knjigu o Velimiru Zajecu, nedavno preminulom velikanu hrvatskog nogometa i sporta. Bit će vrlo lijepo i emotivno razgovarati o tome', rekao je Davor Meštrović, dok je Doris Pinčić pored njega kimala glavom.

Sam Zajec ubrzo se oglasio i rekao da je, unatoč Meštrovim najavama, on živ i zdrav.

  • +4
Davor Meštrović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog svega toga ne čudi da gledatelji pozorno prate svaku njegovu izjavu, iščekujući nove pogreške. I, nisu predugo morali čekati. U jučerašnjoj emisiji, koju je vodio sa Zlatom Muck Sušec, Davor Meštrović nije znao da mu je, nakon što se kamera iz studija prebacila na studentsku utrku u Osijeku, mikrofon i dalje uključen.

'A vidi ovaj jadan, donio je taj papirić', bio je pomalo posprdni komentar voditelja na mladog studenta koji je držao u rukama plakat.

Oko svega oglasili su se i ovoga puta s HRT-a, a njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

'Rečenica na koju se referirate u članku, a u kojoj Davor Meštrović spominje papire u jutrošnjoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska, dok pritom nije bio u kadru, nije se odnosila na najavljeni prilog iz Osijeka. Bila je to interna komunikacija između voditelja Davora Meštrovića i voditeljice Zlate Muck Sušec u kojoj se pripremaju za sljedeću najavu, a koju su gledatelji mogli čuti jer su voditeljima još neko vrijeme ostali uključeni mikrofoni.'