PRAVE POSLASTICE

Europske serije - zašto su tek posljednjih godina zaludile svijet i koje se ne propuštaju?

31.08.2022 u 13:09

Bionic
Reading

Ukoliko ste se zaželjeli kvalitetnih europskih serija, donosimo vam njih pet uz koje ne možete pogriješiti neovisno o tome koju odaberete

Da su europske serije - i to ne samo one britanske koje su iz jezičnih razloga generalno najpristupačnije - posljednjih godina konačno dospjele pod svjetla reflektora, to je naprosto činjenica.

Međutim koji je razlog ovakve i više nego zaslužene pomame to, nažalost, ne znamo, ali vam zato svejedno donosimo pet pomno odabranih serija europskog podrijetla za koje smo sigurni da vas neće razočarati. Dostupne su u ponudi Pickbox NOW streaming servisa i sve ih možete gledati odmah.

1. Roslund i Hellström: Pretinac 21 (Roslund & Hellström: Box 21)

Roslund i Hellström: Pretinac 21 napeta je, potresna i mračna - iz čega se već može zaključiti da je u pitanju švedska - mini seriji kriminalističko-dramskog podžanra nastala po serijalu romana nagrađivanih pisaca Roslunda i Hellströma, a u kojoj pratimo detektiva Ewerta Grensa (Leonard Terfelt) čiji se životni put nesretnom igrom slučaja u jednom trenutku ispreplete s onim mlade Rumunjke Lidije (Ioana ilinica Neascu) koja u potrazi za boljim stranom neba biva prisiljena na prostituciju.

2. Špijunski ured (The Bureau)

Špijunski ured naišao je na plodno tlo kako kod kritike, tako i kod publike, a u njenom se fokusu nalazi Guillaume Debailly, kodnog imena 'Malotru' (Mathieu Kassovitz) - tajni agent koji se nakon šest godina provedenih u Siriji konačno vraća u Francusku pokušavajući pritom pohvatati konce nad svojim profesionalnim, ali i privatnim životom. Tematski kompleksna, grubo realistična i vrhunski režirana, Špijunski ured serija je koja se ne propušta!

3. Slučaj podmornice Vigil (Vigil)

Kada na nuklearnoj podmornici HMS 'Vigil' iznenada premine jedan od članova posade, detektivka Amy Silva (Suranne Jones) dobiva zadatak da u svega tri dana provede istragu i riješi misterij, a što bi moglo rezultirati i nekim nepredviđenim, dalekosežnijim posljedicama. Drugim riječima, škotska mini serija Slučaj podmornice Vigil jedna je od onih skrojenih baš po mjeri ljubitelja klasičnih policijskih drama!

4. Znam tko si (I Know Who You Are)

Znam tko si odlična je španjolska serija o čovjeku (Francesc Garrido) koji se budi s amnezijom te ubrzo potom saznaje da je respektabilni pravnik, otac te suprug poznate sutkinje (Blanca Portillo), da ga nitko pretjerano ne voli te da je, između ostalog, osumnjičen za otmicu i ubojstvo vlastite nećakinje (Susana Abaitua). Ako ste se kojim slučajem zaželjeli pravne drame u kojoj uz, očekivano, ono zakonito ni nezakonito ne spada pod neistraženi teritorij, Znam tko si mogla bi vam veoma brzo prirasti srcu.

5. Totti (One Captain)

Još uvijek u mediteranskom štihu, ali također i nešto bliže našim krajevima, talijanska sportska drama Totti o jednom, jedinom i neponovoljivom kapetanu Rome, odnosno o privatnim i profesionalnim izazovima s kojima se Totti morao suočiti tijekom posljednjih 18 mjeseci svoje nogometne karijere, namijena je svim pobornicima najvažnije sporedne stvari na svijetu te - baš kao i ostale navedene serije - dostupna na streaming servisu Pickbox NOW!