neprežaljeni jack

Ništa ne bi bilo isto: Neposluh je Leonarda DiCaprija zamalo koštao uloge u Titanicu

23.11.2022 u 14:02

Bionic
Reading

Kultni film 'Titanic' sigurno bi bio potpuno drugačiji da glavne uloge Rose i Jacka nisu utjelovili Kate Winslet i Leonardo DiCaprio. Njihov glumački talent, ali i međusobna kemija učinile su već interesantnu priču još boljom. Iako ne možemo zamisliti neki dugi glumački par, uz Kate Winslet skoro je bio neki drugi drugi Jack

Godine 1997. film Titanic osvojio je srca publike i filmskih znalaca koji su svoje oduševljenje pretočili u zlatni kipić za najbolji film. Osim epske romanse u koju su se mnogi zaljubili, tragedije koju su mnogi oplakivali, gledatelje je oduševio i mladi glumački par.

Kate Winslet i Leonardo DiCaprio proslavili su se ulogama u kultnom filmu, a obožavatelji se slažu da bez njih film jednostavno ne bi bio isti. Ipak, to se skoro i dogodilo!

Redatelj James Cameron otkrio je da je Leo šarmirao baš svakoga na audicijama, ali nakon toga gotovo je izgubio ulogu kada je odbio proći kroz tekst s Winslet. Kako bi filmska ekipa vidjela imaju li Winslet i DiCaprio kemiju potrebno je bilo da zajedno prođu kroz tekst, no mladi glumac je odbio objasnivši da takva čitanja nisu njegov običaj.

Nakon odbijanja, Cameron je postavio ultimatum: 'Ili ćeš čitati ili nećeš dobiti ulogu.'

Nakon prvog zajedničkog čitanja, glumačka ekipa bila je sigurna da su pronašli prave glumce. 21-godišnji Leonardo DiCaprio se potpuno prepustio i pretvorio u lika iz filma pa je Cameron s oduševljenjem komentirao: 'Tamni oblaci su se otvorili i zraka sunca je sišla i osvijetlila Jacka. Rekao sam da je on taj tip'.

I donijeli su ispravnu odluku jer je izvrsni glumac savršeno prikazao mladog umjetnika koji se ne uklapa u klasu putnika velikim luksuznim brodom, a njegova kemija s imućnom Rose nedvojbena je.

Ubrzo je DiCaprio postao teen idol, a djevojke diljem svijeta poludjele su za njegovim likom.

  • +9
Titanic Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

'Ali moje ime više nije bilo moje. Ja sam bio neka stvar. I Kate se tako osjećala. Puno pažnje je bilo na meni zbog tinejdžerica koje su stalno odlazile gledati film. Imao sam plavu kosu i bio sam Jack Dawson, ta herojska figura. Stoga sam sve u svom osobnom životu postavio da se pobunim protiv te slike kako bih je ogolio', objasnio je DiCaprio kako se njegov život nakon tako velike uloge promijenio. Kako bi pobjegao od Jacka prihvaćao je sasvim suprotne uloge od te i kreirao čitav spektar zanimljivih glumačkih ostvarenja, zbog čega je danas jedan od najboljih glumaca današnjice.