NE KRIJE NEZADOVOLJSTVO

Nina Kraljić nakon Dore najavila prekid suradnje s HRT-om: 'Cenzura i gluma nisu za mene'

14.02.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Nakon što je na ovogodišnjem izdanju Dore postala drugoplasiranom finalisticom prema glasovima žirija i publike, bivša predstavnica Hrvatske na Eurosongu ne krije nezadovoljstvo ishodom natjecanja na društvenim mrežama

Netom nakon proglašenja 22- godišnje Splićanke Albine Grčić hrvatskom predstavnicom na novom izdanju Eurosonga u Rotterdamu, njezina glazbena kolegica Nina Kraljić privukla je pažnju svojom reakcijom na ishod natjecanja s kojom nimalo nije zadovoljna.

Na Instagram storyjima u večernjim satima zahvalila se svojim obožavateljima na potpori istaknuvši kako je pobijediti na Dori puno teže nego na Eurosongu pritom se požalivši na organizaciju, a zatim je svoje nezadovoljstvo nastavila isticati u komentarima na Facebooku.

Sa skladbom 'Rijeka' 28- godišnja pjevačica uoči Dore visoko je kotirala na kladionicama, a nakon pobjede Splićanke Albine Grčić odlučila se obračunati s neistomišljenicima u niz replika na Facebooku.

'Nina, sve kul ali nastup nije bio nešto posebno. Tako da lagano. Objektivno nisi bila najbolja večeras. I usput, nije lakše pobijediti na Eurosongu nego na Dori, pa bila si na Eurosongu i nije baš prošlo...', jedan je od komentara na koji je bivša pobjednica Dore odlučila odgovoriti.

'Slažem se. Toma, Mia i Bernarda su bili bolji. Ali nebitno to. Ne radi se o pobjedi jer smo vrlo brzo ionako znali poziciju u kojoj ćemo biti što sve govori o natjecanju. Fulana poanta. A pliz mi ne spominji Eurosong 2016. gdje sam nas dovela bez para i podrške u finale nakon sedam godina dok Franka nije prošla, a nju se gleda kao uspjeh (reference radi samo). Kada sam pjevala na engleskom tada nisam bila dovoljno Hrvatica svugdje u medijima, a u međuvremenu smo se modernizirali. Prema tome, bolje šuti i pokaži respect ili idi. Pliz. Ne vrijeđaj nešto o čemu ne znaš ništa i o čemu se ne govori jer smo konstantno u cenzuri gdje se uvijek očekuje 'divno je, krasno je sve, čestitke svima, zvuk savršen, ma predivna večer'. Ej. Nisam došla ovdje prodavati maglu. Kome to ne paše, sve okej. Nema potrebe da nastavimo komunikaciju niti da pratiš', poručila je.

  • +18
U Opatiji održana Dora 2021. Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro/Renato Branđolica/HRT

Ovo, međutim, nije bila jedina replika Nine Kraljić na komentare javnosti na Facebooku. U sljedećoj je izjavila da je 2016. godine kada je pobjedila na Dori postala HRT-ovo 'janje za klanje' poručivši kako je njihova suradnja okončana sa ovogodišnjim izdanjem Dore.