bez dlake na jeziku

Nikolina Ristović: 'Činjenica da ližete oltare ne znači da ste dobar čovjek, niti lice bez bora mrštilica znači da ste jednom godišnje na operacijskom stolu'

02.05.2022 u 08:53

Bionic
Reading

Voditeljica i dizajnerica proživjela je turbulentnu 2021. godinu - od neispravnih ventilacija zbog kojih se otrovala ugljičnim monoksidom, ukradenog i zatim vraćenog automobila... Trenutno završava uređenje kuće u koju će se sa suprugom Vidojem i kćerkicom Unom Sofijom uskoro preseliti iz Beograda

Nikolina Ristović kaže da je u njezinom životu u proteklom razdoblju nemilih događaja bilo i više, ali su za nju previše bolni da bi o njima razgovarala. Pokušava ih, rekla je, ostaviti iza sebe i 'dosta je uspješna u tome, ali svako je malo netko na to podsjeti'.

'Ima jedna divna poslovica i uvijek se ispostavi da su narodne mudrosti najtočnije, a ona glasi: Što te ne ubije, ojača te! U mom slučaju doslovno se može primijeniti. S druge strane, princip koji je dio mog habitusa, a ne naučena vještina, jest da se svih nemilih događaja itekako sjećam, ali procesuiram ih kao da su se dogodili nekom drugom, bez prevelikog emotivnog angažmana ili s emotivnim odmakom', ispričala je za Story.

  • +3
Nikolina Ristović Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Ona i kći Una Sofija su sada dobro, oporavljene, i čim može izdržati ozbiljan kondicijski trening, može reći da je 'opet ona stara'. Adaptacija kuće u koju će uskoro useliti dugo traje, a ona s Mijom Kovačić, školskom kolegicom, radi neke adaptacije te rješenja poslovnih i privatnih prostora i otkriva da se 'ide na koncept pametne kuće koja će sama proizvoditi potrebnu energiju'.

Smatra da je Zagreb mirnija, manja i jednostavnija sredina za odgoj djeteta i praćenje njegovih izvanškolskih aktivnosti. Ne ljute je komentari na društvenim mrežama kad je prozivaju zbog navodnih posjeta plastičnom kirurgu.

Ljuti je 'licemjerni toksični pozitivizam u kojem živimo'. Ističe da 'nije gonič fabricirane instagramske popularnosti i samim time ne mora se nikome opravdavati te da je njezin profil isključivo njezina 'prćija' pa nije je briga promatra li je netko i komentira na ovaj ili onaj način. Tvrdin da je 'stvorena jako opasna klima u kojoj svako javno iznošenje mišljenja, a svako je javno jer živimo u eri neograničenih sloboda na internetu, služi isključivo jačanju networkinga'. 'Činjenica da ližete oltare ne znači da ste dobar čovjek, niti lice bez bora mrštilica znači da ste jednom godišnje na operacijskom stolu. A i ne kažem da je to loše. Puno je gore biti zao nego operiran', naglasila je Nikolina.

Kad je riječ o predrasudama, kaže da je 'možda pogrešno pozicionirana u eri kada je samohvala postala nova skromnost te da je odgojena u uvjerenju da osoba koja diže spomenik sebi zapravo prikriva svoju nemoć i da su odjednom svi toliko važni da imaju potrebu imati svoj hashtag'. Dodala je i da su društvene mreže 'toksično-entuzijastični univerzum pojedinaca koji vjeruju u svoju važnost i misiju širenja dobre energije'.