'MOJA LJUBAV'

Nikada nećete pogoditi čiji je album inspirirao Ninu Badrić da napiše jedan od svojih najvećih hitova

22.01.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Očito ponesena bijelim pahuljama koje su pale na Zagreb, Nina Badrić prisjetila se jedne zime kada je nastala njezina pjesma 'Moja ljubav', a otkrila je i pozadinu cijele priče, koju su tek rijetki znali

Kada bi glazbenici znali dobitnu formulu kako stvoriti hit, vjerojatno ne bi postojala loša pjesma. No, napisati dobru pjesmu, koja će se pjevušiti i godinama kasnije, nije nimalo lagan zadatak. Zna to i Nina Badrić, koja je na svom Instagram profilu ispričala priču o nastanku jedne od njezinih najpoznatijih pjesama - 'Moja ljubav'.

'Pjesma 'Moja ljubav' nastala je jedne davne zagrebačke zime slušajući album Harisa Džinovića. Bio mi je inspiracija. Slušala sam njegov album i taj glas i njegova emocija inspirirala me je za mnoge pjesme koje su te noći nastale.

Počela sam pisati sve ono što me je u tom trenu snašlo. Tu noć mi se dogodila najveća inspiracija i tada sam napisala album 'Ljubav'. Čitav album nastao je u sat vremena. Kada duša govori to je neodbranjivo.

Album 'Ljubav' dobio je 5 Porina i ta emocija je prošla kroz sve. Ono što je najvažnije je da te pjesme i danas žive u svima vama.

Ovo je snimka mog prvog koncerta u Beogradu. Zakasnila sam na vlastiti koncert, prošla kroz publiku i poželjela ostati tamo. U publici. Htjela sam se ušuškati u tu ljubav. Tri puta ste me zvali na bis. Duša je pjevala, noge nisu slušale.

  • +11
Nina Badrić Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Jedan od najljepših trenutaka moje karijere je ovaj koncert iz Sava Centra. I da... Ljubiša Samardžić sjedio je u prvom redu. Vidimo se 14.02.', napisala je pored objavljene snimke Nina Badrić i sve raznježila.

Ubrzo su se počeli nizati komentari, a javili su se i pojedinci koji su i sami svjedočili tom njezinom prvom koncertu u Beogradu.