TEORETIČARI ZAVJERA NE ODUSTAJU

Što se događa? Kateina fotka je povučena, a pojavila se ona princa Williama s masnicom na vratu

11.03.2024 u 17:46

Bionic
Reading

Nakon što su vodeće fotoagencije povukle fotografiju Kate Middleton, objavljenu za Majčin dan, uz tvrdnje da je njome 'manipulirano', palača je pod pritiskom što reći, ali i napraviti

Odluka fotoagencija da povuku najnoviju fotografiju Kate Middleton s djecom, koju je, tvrde iz palače, snimio princ William, zbog stava da se njome digitalno manipuliralo - stavila je britanski dvor na sto muka jer sada će se tek zahuktati sve teorije zavjere koje su uzele maha nakon što je princeza od Walesa podvrgnuta operaciji abdomena.

Reuters, AP, Getty i AFP maknuli su fotku, a obožavatelji britanske obitelji secirali su je ukazujući na sve pogreške na njoj koje idu u prilog tome da je bila montirana. Zbog toga se može očekivati da će se javnost dodatno uznemiriti jer više nitko nije siguran mogu li uopće vjerovati dosadašnjim podacima o zdravlju Kate Middleton, puštanima u javnost.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Ova fotografija trebala je ne samo obilježiti Majčin dan, već i stati na kraj grozničavim nagađanjima oko zdravstvenog stanja Kate Middleton nakon što je nestala iz javnog života poslije operacije abdomena u siječnju. No dogodilo se sasvim suprotno - fotografija je samo potaknula zavjere jer su korisnici društvenih medija uočili nedostatke na njoj koji sugeriraju da je izmijenjena.

Ne samo da su vidljivi znakovi brisanja i dodavanja na njoj, već su mnogi zamijetili to da Kate ne nosi svoj vjenčani prsten. Na kraju, umjesto da se objavljenom fotografijom, za koju je naglašeno da ju je snimio princ William, i to nedavno, što se do sada nije naglašavalo, priguši nastala histerija, ona je zapravo dolila ulje na vatru.

Ova fotografija objavljena je samo nekoliko dana nakon što su paparazzi snimili Carole Middleton kako nedaleko od dvorca Windsor u automobilu vozi Kate, no mnogi tvrde da uopće nije riječ o princezi, već o njezinoj dvojnici, a sve to je zakompliciralo stvari.

Jednostavnim rječnikom rečeno, palača se sa svakom novom objavom sve dublje zakopava. Jasno je da je želja Kate da s javnosti ne podijeli svoje zdravstvene probleme sasvim opravdana i kao takvu je treba poštovati, no kada se sagleda cjelokupna slika, odluka kralja Charlesa da svoju dijagnozu odmah podijeli s javnosti pokazala se puno boljom jer sada nitko ne 'kopa' i ne istražuje njegovo izbivanje.

SA CAMILLOM NA MISI

Kralj Charles III prvi puta u javnosti nakon još jednog Harryjevog istupa

Pogledaj galeriju

Javnost je opravdano zabrinuta, jer ne samo da je najavljeno da će se Kate oporavljati do Uskrsa, što je dva mjeseca od operativnog zahvata obavljenog u tajnosti, čime se pokazuje da nije riječ o rutinskoj operaciji, već je i princ William nedavno u posljednji trenutak otkazao svoje pojavljivanje na misi zadušnici za pokojnog krsnog kuma, što govori da se nešto čudno događa iza zatvorenih vrata.

Iz svega dostupnog zaključuje se da je sa zdravljem Kate nešto opako pošlo po zlu, pa sada i priče o njezinoj induciranoj komi ne zvuče tako ludo. A teorije zavjere, koje se pojavljuju iz dana u dan, sve su luđe. Neki tvrde da je njezin brak s Williamom na klimavim nogama, zbog čega se krije, drugi da se podvrgnula plastičnoj operaciji, a ima i onih koji govore da je zapravo ubijena te da će na njezino mjesto uskočiti dvojnica.

Loš potez palače samo je sve zakomplicirao, zbog čega mnogi misle da se pokušava nešto zataškati. Zanimljivo je da se sve pomno planiralo, pa tako postoje fotografije princa Williama kako ulazi u bolnicu u kojoj je Kate operirana, no niti jedna njezina fotografija nije snimljena prilikom izlaska iz nje, iako su paparazzi dežurali pred njom.

U nekim drugim okolnostima tajni oporavak žene koja se oporavlja od medicinskog zahvata bio bi sasvim opravdan i javnost bi poštovala nečiju želju za privatnošću, no kada je riječ o budućoj britanskoj kraljici, to i nije tako. Osobito kada se zna da je nakon svakog od tri poroda već nekoliko sati kasnije Kate našminkana i frizirana pozirala fotografima ispred bolnice. Zašto je ovaj operativni zahvat toliko drugačiji od svega pa ne želi da je itko vidi?

'Želite mi reći da Kate Middleton - žena koja je pozirala ispred bolnice poput nekog supermodela samo nekoliko sati nakon što je rodila - odjednom treba nekoliko mjeseci oporavka prije nego što se ukaže?' kaže jedan od korisnika društvenih mreža.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

A onda se kada je javnost doznala da je preminuo bivši dečko Pippe Middleton i suprug Lady Gabrielle Windsor, Thomas Kingston, princ William naglo povukao s najavljenog događaja - mise zadušnice za pokojnog grčkog kralja.

Zbog toga su krenule teorije zavjere da njegov izostanak ima veze s Kingstonovom smrću, osobito nakon što se pojavio u londonskoj sinagogi Western Marble Arch te se susreo s mladim ambasadorima Holocaust Educational Trusta. Na snimljenim fotografijama naziru se masnice na vratu princa Williama, a koje izgledaju kao da ga je netko snažno stiskao, a onda je stigao i novinski članak čiji je naslov bio 'Što bi se dogodilo da princ William počini ozbiljan zločin?'.

  • +2
Princ William Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Iako je isprva rečeno da nema ničeg sumnjivog oko Kingstonove smrti, na kraju je potvrđeno da je pored njegovog tijela pronađen pištolj te da je preminuo od ozljede glave, a je li riječ o samoubojstvu ili tu uistinu ima nečeg dubljeg, pokazat će istraga koja i dalje traje.

Jasno je kao dan da će zbog svega toga palača morati reagirati i napokon reći javnosti pravu istinu, jer ovime šteti samo sebi - Britanci sve više gube vjeru u kraljevsku obitelj i pitaju se gdje je granica njihovim lažima.