nova drama

Nevolje na dvoru: Princ William želi preuzeti kontrolu, a Charles je na to 'alergičan'

28.12.2023 u 19:02

Bionic
Reading

Na britanskom kraljevskom dvoru nema mira, a sada su se u centru pažnje našli kralj Charles i njegov sin i prijestolonasljednik, princ William. Nasljednik krune, princ William želi više utjecaja i kontrole nad Monarhijom, što izaziva rivalstvo s kraljem Charlesom. Naime, prema riječima izvora, Charles je 'alergičan na bilo koga tko mu govori što da radi'

Prema svemu sudeći kraljevsku obitelj potresa nova drama, a ovoga puta to nema baš nikakve veze s princem Harryjem. Prema pisanju The Daily Beasta, između princa Williama i njegovog oca, kralja Charlesa, postoji određena napetost - posebno oko toga koliko kontrole princ William drži u svojim rukama kao prijestolonasljednik.

'Siguran sam da će se sukobiti jer je Charles alergičan na bilo koga tko mu govori što da radi, a William baš i nije poznat po svojoj suptilnosti', objašnjava bivši zaposlenik Buckinghamske palače. 'Ali mislim da se na to općenito gleda kao na produktivno rivalstvo , a ne destruktivno, jer William poštuje 'rang' svog oca kao šefa obitelji,' dodaje.

Bivši zaposlenik palače dodaje da je, 'u konačnici, monarhija hijerarhijska struktura temeljena na vojnim načelima, a kada dođe do pritiska, morate poslušati naredbe svojih nadređenih', napominjući da William i Kate to 'shvaćaju'.

  • +7
Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ipak, William i Charles imaju vrlo različite stilove kada je riječ o vođenju ureda. Izvor koji je radio za obje kraljevske porodice kaže da bi 'William i Kate radili stvari kao što su davanje dva tjedna odmora u slučaju smrti roditeljia, dok Charlesov ured ima više radoholičarsku vibru.' A navodno se čak jedan dvorjanin našalio da nisu imali vremena za korištenje toaleta dok su radili za Charlesa.

Zvuči kao da se kraj Charles i princ William ne mogu više razlikovati, ali prema svemu sudeći Charles želi da William ustraje u svom putu i načinu, ohrabruje ga se da to učini, baš kao što su i njega u mlađim danima.