pop ikona

Nevjerojatan uspjeh: Taylor Swift postala osma najbolja izvođačica svih vremena

10.09.2023 u 23:03

Bionic
Reading

Taylor Swift prvo je oborila rekord po zaradi 'Eras' turneje, potom postala pjevačica s najviše prodanih albuma, a sada se našla uz bok najvećim glazbenim ikonama u povijesti na listi Billboarda

Ova godina ostat će upisana zlatnim slovima u povijest karijere Taylor Swift koja je uz ostvarenu rekordnu zaradu 'Eras' turneje, ostvarila i zavidan doseg uspinjanja na osmo mjesto Billboardove liste najboljih izvođača u povijesti.

Uspješna 33-godišnja pjevačica našla se odmah iza kultnih imena kao što su Beatlesi, Rolling Stonesi, Elton John, Mariah Carey, Madonna i Barbra Streisand, a zavidnom društvu uz to je i uvjerljivo - najmlađa.

Ni tu nije kraj njenim dosezima jer je na cijenjenoj Billboardovoj listi postala pjevačica s najviše prodanih albuma.

Iako godinama slovi za jednu od najvećih zvijezda današnjice, Taylor Swift je upravo 'Eras' turneja gurnula uz bok najvećima u povijesti, a koliku popularnost trenutno uživa najbolje govori podatak kako se njeni koncerti rasprodaju u svega nekoliko minuta.

  • +4
Taylor Swift Izvor: Ostale fotografije / Autor: Auto

To joj je omogućilo i zaradu od preko milijarde dolara, čime je prestigla Eltona Johna i 'Eras' turneju učinila najisplativijom u povijesti.

Cijene Swiftovih ulaznica kretale su se od 50 do gotovo 900 dolara za VIP pakete na američkom dijelu turneje. Procjenjuje se da će Swift odnijeti kući između 40-60 posto bruto prihoda od koncerta, što znači da će sama pjevačica zaraditi iznos od 350 do 500 milijuna dolara.