BILE SU VRLO BLISKE

Neutješna Severina se oprostila od Mani Gotovac: 'Bila je moj vjetar u leđa u jednom divnom periodu života'

14.11.2019 u 09:52

Bionic
Reading

Pjevačica se zahvaljujući uglednoj spisateljici, kazališnoj kritičarki i urednici Mani Gotovac, koja je prekjučer preminula, ostvarila kao glumica. Tako je 2003. godine dobila glavnu ulogu u mjuziklu 'Karolina Riječka' te nakon toga i u 'Glembajevima', što je zapečatilo prijateljstvo tih dviju duhom bliskih Splićanki. Severina Kojić se na svoj način oprostila od velike Mani

Vijest o smrti Mani Gotovac zatekla je Severinu usred proba u splitskoj Spaladium Areni, u kojoj će ovog vikenda održati prvi koncert u sklopu svoje turneje 'Magic'.

'Odlaskom dragih ljudi, čovjek se blokira, nemam suza, one će me već stići kad se najmanje budem nadala... Sjedim u Areni i tupo gledam u ovu binu i prisjećam se njenog lika... Kako je ona voljela život, kazalište, ljude punim srcem. Nije ništa radila na pola, sve sto na sat. Mani je bila moja, moj vjetar u leđa u jednom divnom periodu života. Vjerovala je u mene i bila mi je kazališna mama nakon moje Lepe Smoje. Lucidna, pametna, duhovita, dobar prijatelj i odlično je kuhala. Tužna sam, jako sam tužna jer je Hrvatska izgubila jednu veliku žensku silu, a ja moju Mani, ali ona bi bila ponosna da me vidi sad na bini, voljela me gledati na probama... I zato ovaj koncert posvećujem dvjema ženama koje su imale nevjerojatnu silu pokrenuti stvari, koje su bile svoje bez obzira što misli svijet - mojoj Mani i mojoj teti Lepoj. I mom Tomažu Panduru. Hvala ti Mani, volim te', napisala je Severina na društvenim mrežama.

Velika se prašina podigla kada je Mani Gotovac, kao intendantica riječkog HNK, 2003. Severini povjerila glavnu ulogu u mjuziklu, a dio kazališne ekipe, kao i dio javnosti, užasnula je činjenica da će pjevačica zaigrati glavnu ulogu u predstavi ozbiljne kazališne kuće. Predstava je bila hit i prodavala se danima unaprijed.

  • +7
Severina i Mani Gotovac Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX

Mani je Severinu prvi put vidjela na njezinom kazališnom nastupu u humanitarne svrhe 2001. godine, kad su joj gošće bile Sandra Bagarić i Doris Dragović. Godinu kasnije, 2002., kad su se ponovo srele, Mani joj je dala puno komplimenata. Odmah je zavoljela Severinu.

'Meni nije Severina trebala za boom, ja sam boom imala. Mene je Severina zanimala kao glumački talent, i to veliki', izjavila je Mani poslije nekoliko godina.

Izvor: Društvene mreže