'Queen charlotte: a bridgerton story'

Netflix službeno objavio najavu dugoiščekivanog prequela 'Bridgertona', poznato kada će biti dostupan za gledanje

16.02.2023 u 16:21

Bionic
Reading

Netflix je objavio isječke dugoiščekivanog prequela 'Bridgertona' koji će imati šest epizoda i biti dostupan za gledanje od 4. svibnja

Dugoiščekivani prequel 'Bridgertona', jedne od najpopularnijih serija posljednjih godina, uskoro će ugledati svjetlo dana! 'Bridgerton' je mjesecima držao vrh ljestvice popularnosti na Netflixu koji je sada i službeno objavio najavu s isječcima prequela.

Drama koja prati kraljevsku obitelj nastala je u prosincu 2020. godine prema istoimenom serijalu knjiga autorice Julije Quinn, a producentica Shonda Rhimes odlučila je obogatiti čitavu priču s prednastavkom u kojem će glavni lik biti kraljica Charlotte.

'Većina gledatelja nije ništa znala o kraljici Charlotte prije nego što je oživljena u 'Bridgertonu' i zato nas posebno veseli što ćemo imati priliku dublje ući u njenu životnu priču. Shonda i čitav tim marljivo rade na proširenju svijeta 'Bridgertona' kako bi svojim fanovima dali priču kakvu najviše vole', rekla je Bela Bajaria, direktorica Netflixovog ureda Global TV.

Mladu Charlotte igrat će glumica India Amarteifio koja u potpunosti izgleda kao mlađa verzije Golde Rosheuvel, 53-godišnjakinje koja je utjelovila Charlotte u 'Bridgertonu'.

'Mislim da će biti jako zanimljivo vidjeti njenu pozadinsku priču i imati dublje razumijevanje događaja koji su oblikovali njen lik koji smo toliko zavoljeli', kaže Rosheuvel.

  • +11
Serija 'Bridgerton' Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Shonda Rhimes priznala je kako u kraljici Charlotte vidi karakter Beyonce te je scenarij nosio radni naziv 'Queen to Be', prema popularnom nadimku pjevačice 'Queen Bee'. Naposljetku je odluka pala na nešto tradicionalnije ime, 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'. Serija će se premijerno prikazati na Netflixu 4. svibnja, a sastoji se od šest epizoda.